Top Gun Maverick hasılat rekoru kırıyor

Yayın tarihi: 23 Haziran 2022 Perşembe 10:00 am - Güncelleme: 22 Haziran 2022 Çarşamba 7:07 pm

Başrolünde Tom Cruise’un oynadığı Top Gun: Macerick filmi, ünlü oyuncunun tüm zamanların en çok hasılat elde eden filmi oldu.

Top Gun Maverick hasılatı ile parmak ısırttı. Uzun süren pandemi yasakları nedeniyle kaliteli içeriğe ve tabi beyaz perdeye hasret kalan sinemaseverler, Top Gun: Maverick’e adeta akın ediyor. Bu yıl 59. Yaşını kutlayan ünlü aktör Tom Cruise’un başrolünde oynadığı film, ilk üç hafta içerisinde toplam 806 milyon dolar hasılat elde ederek 1 milyar dolar sınırına adeta göz kırptı. Ancak bu hasılat tutarının çok önemli başka bir anlamı daha var.

 

Tom Cruise’un bu zamana kadar gişe de en fazla hasılat toplayan filmi, 791 milyon dolarla Mission Impossible: Fallout’tu. Ancak ünlü aktör yeni filmiyle kendi rekorunu da kırmış oldu. İşin bir diğer ilginç yanı ise belki de bu film, 59 yaşındaki Tom Cruise’un “gişe hasılatı 1 milyar doları geçen filmler” listesine adını yazdırabilmek için son şansı olabilir

 

Top Gun: Macerick

Açıklanan verilere göre bu zamana kadar ki hasılatının 422 milyon dolarını Amerika Birleşil Devletleri’nde 384 milyon dolarını ise geri kalan ülkelerde yapan filmin en büyük handikapı ise ambargoda olan Rusya pazarına ve pandemi kısıtlamaları olan Çin pazarına giriş yapamamış olması.

 

Ancak bu olumsuzluğa rağmen otoriteler, dünyanın en ünlü eleştirmenlerinden neredeyse tam puana yakın puanlar alan bu filmin, ilerleyen günlerde hedefine ulaşacağını ve adını tarihe altın harflerle yazdıracağını düşünüyor.

Tesla fiyatları zamlandı!