Tonlarca Çin sarımsağı Türkiye’ye geldi… Etiketleri sahte çıktı

Yayın tarihi: 2 Eylül 2020 Çarşamba 12:15 pm - Güncelleme: 2 Eylül 2020 Çarşamba 12:15 pm

Zaman ve konum teyitli paylaşımlar yaptığını söyleyen ‘denetle’ isimli sosyal medya hesabından vahim bir iddia ortaya atıldı.

Mersin limanında tonlarca Çin sarımsağının Türkiye getirildiği görüldü. Getirilen sarımsakların gerekli testlerden ve analizlerden geçip geçmediği ise merak konusu oldu. “Denetle” isimli sosyal medya hesabından “Gördüklerimizi paylaştık; Bunlar ise görmediklerimiz. Mersin limanından tonlarca Çin sarımsağı işte böyle ülkemize giriş yapıyor. Geçtiğimiz hafta gelen tonlarca ürünün üretim ve tüketim tarihleri ise etiketlerde görülmüyor. Bunların analizi yapılıyor mu? @TCTarim”

SAHTE MERSİN ETİKETİ YAPIŞTIRILIYOR

‘Denetle’ isimli hesaptan paylaşılan bir diğer görüntüler daha da vahim bir geçeği ortaya çıkarıyor. Üzerinde Mersin’de üretildiği yazan etiketin altından Çin’de yapıştırılan etiket  görülüyor. Yapılan paylaşımda ise “Menşei: Mersin etiketiyle satılan sarımsak etiketi  kaldırıldığında Çin’den ithal olduğu görülüyor. Ürünü bir takipçimiz gönderdi, bu haliyle hiçbir denetime takılmadan tüketiciye satılıyor. @TCTarim” açıklaması yapıldı.