Tolga Karel’den AKP iktidarını öven Sermiyan Midyat’a tepki

Yayın tarihi: 9 Aralık 2020 Çarşamba 5:04 pm - Güncelleme: 9 Aralık 2020 Çarşamba 5:07 pm

Amerika’da yaşayan eski oyuncu Tolga Karel, Sermiyan Midyat’ın koronavirüs konusunda ABD’yi eleştirip Türkiye’yi övmesini sert sözlerle eleştirdi.

Türkiye’de yıllar önce yayınlanan Yaprak Dökümü dizisiyle ünlenen ve daha sonra oyunculuğu bırakarak ABD’ye yerleşen Tolga Karel, oyuncu ve yönetmen Sermiyan Midyat’a, koronavirüsle mücadele konusunda ABD’yi eleştirip Türkiye’yi övdüğü videosu üzerinden sert bir yanıt verdi.

Nasıl başladı, nasıl bitti! ABD’ye giden Sermiyan Midyat’tan Erdoğan’a övgüler

“GEL O KADINA ŞİDDETİ AMARİKA’DA YAP BAKALIM”

Karel, şahsi Instagram profilinde, bir süre önce birlikte olduğu kadına şiddet uyguladığı iddialarıyla gündeme gelen Sermiyan Midyat için, “S.ktirsin gitsin. Yaranmak için ne yapacağını şaşırmış it. Ben ne ekmek yediğim yeri kötülerim ne de memleketimi kimseye ezdiririm. Şunu da söyleseymiş ya videoda; Sermiyan Midyat, Türkiye’de kadın dövdüğünde elini kolunu sallaya sallaya geziyorsun, gel o kadına şiddeti burada Amerika’da yap bakalım nereden ne alıyorlar” dedi.

MİDYAT NE DEMİŞTİ?

Sermiyan Midyat, geçtiğimiz günlerde New York’ta çektiği bir videoda, yaklaşık 1 yıl sonra yurt dışına çıktığını söylemiş ve ABD’de koronavirüse karşı önlem alınmadığını ifade ederek Türkiye’ye övgüde bulunmuştu. Midyat, “Sağlık Bakanlığı’nın, hükümetin, Cumhurbaşkanımızın, gösterdiği hassasiyet, emek, çaba gerçekten teşekküre ve takdire şayan” ifadelerini kullanarak, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı da tweetinde etiketlemişti.