Tokyo’da madalyayı ısıran belediye başkanı özür diledi

Yayın tarihi: 6 Ağustos 2021 Cuma 11:13 am - Güncelleme: 6 Ağustos 2021 Cuma 11:14 am

Tokyo’da düzenlenen 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda bir belediye başkanının altın madalyayı ısırması tepki çekti. Belediye başkanı, Covid-19 protokollerine uymadığı için özür diledi.

Sputnik’te yer alan habere göre, Nagoya Belediye Başkanı Takaşi Kawamura, softbolda ABD’yi yenerek ikinci kez üst üste olimpiyat şampiyonu olan Japonya ekibini kutlama için düzenlenen bir etkinlikte, maskesini indirdi ve oyunculardan Miu Goto’nun altın madalyasını ısırdı.

Kawamura’nın tam arkasında da Covid-19 hijyen kurallarına uyma çağrısı yapılan yazılar yazılıydı. Sosyal medya kullanıcıları Kawamura’nın bu hareketinin pandemi şartlarında hijyen açısından hiç doğru olmadığı konusunda tepki gösterdi.

Goto’nun formasını giydiği softbol takımının sahibi Toyota yazılı açıklama yayınlayarak Kawamura’nın sporcuya saygı göstermediğinin ve Covid-19 enfeksiyon riskini göz ardı ettiğinin altını çizdi.

ÖZÜR DİLEDİ: KONUMUMU KAYBETTİM

Tüm bu tepkiler karşısında mesaj yayınlayan Kawamura, “Nagoya Belediye Başkanı konumumu unuttum ve çok uygunsuz bir şekilde davrandım. Bu yaptığım üzerine düşünmem gerektiğinin kesinlikle farkındayım” diyerek özür diledi.

“BEN OLSAM GÖZYAŞLARIMI TUTAMAZDIM”

Judo şampiyonu Naohisa Takato da Twitter hesabında “Videoyu izledim, madalyayı ısırırken çıkardığı sesi duydum. Madalyama çok iyi bakıyorum ki bir yeri çizilmesin. Goto’nun duruşunu bozmayıp sinirlenmemesi inanılmaz. Ben olsam gözyaşlarımı tutamazdım” paylaşımını yaptı.

TOKYO 2020’DEN ‘MADALYALAR YENİLEBİLİR DEĞİL’ PAYLAŞIMI

Öte yandan madalyaları ısırmak atletlerin zafer pozları arasında sıkça yer alan bir görüntü. Hatta Tokyo 2020’nin resmi Twitter hesabı esprili bir paylaşım yaparak sporculara ‘madalyaların yenilebilir bir şey olmadığını’ hatırlattı.