TOKİ’nin yaptığı işletmenin tavanı çöktü

Yayın tarihi: 8 Ağustos 2022 Pazartesi 5:27 pm - Güncelleme: 8 Ağustos 2022 Pazartesi 6:07 pm

TOKİ tarafından Meydan Projesi kapsamında yıkılan işletmelerin yerine yapılan yeni iş yerlerinden birinin alçı tavanı kırıldı. Yaralanan bir çalışan hastaneye kaldırıldı.

Sinop’ta Meydan Projesi kapsamında yıkılan işletmelerin yerine, Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan yeni iş yerlerinde bir lokantanın alçı tavanı kırılarak yere döküldü.

İşletme sahibi İbrahim Küçük, “Vali Bey ekibiyle geldi baktılar, tavanda bir akma vardı gösterdik. Fotoğrafını çektiler, görevli arkadaş ‘tamam biz hallederiz’ dedi. İki ay kadar oldu herhalde, baktılar gittiler o günden beri gelen olmadı. Arkadaşlar içeride çalışırken bomba gibi ses çıktı birden patladı tavan. Arkadaşın biri hafif yaralandı. Alçıyla yapılmış tavan, sıva değil” dedi.

“BÜYÜK PARÇALAR DÜŞSEYDİ BELKİ ÖLMÜŞTÜK”

İşletmede çalışan aşçı Meryem Bayrak ise “Ben yemekleri hazırlıyordum, garson arkadaş da oradaydı. Yukarıda birisi var zannettik, ses geldi düştü biz kaçamadık yani. Arka taraftaydım ben, arkadaşın başı yarıldı kanıyor. Böyle bir şey yok, Allah kimseye yaşatmasın bu büyük parçalar bizim kafamıza düşse belki şu anda ölmüştük. Arkadaşımın başı yarıldı ama ucuz atlattık diyelim daha büyük facialar olabilirdi. Yaptığımız yemeklerimiz emeklerimiz heba oldu. Bu korkuyla yolumuza burada devam edebilir miyiz, gerçekten berbat bir durum yaşadık” diye konuştu.

TOKİ aidata yüzde 80 zam yaptı, vatandaş isyan etti