TOKİ indirim kampanyası ne zaman başlıyor?

Yayın tarihi: 7 Mart 2022 Pazartesi 12:37 pm - Güncelleme: 7 Mart 2022 Pazartesi 3:50 pm

TOKİ indirim kampanyası yaptı. Peki, yüzde 22 oranındaki indirim kampanyası ne zaman başlayacak ve TOKİ indirim kampanyası son başvuru tarihi ne zaman ? İşte yanıtlar…

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), indirim kampanyasının bu yıl 22 Mart’ta başlayacağını duyurdu.

TOKİ, bu yıl borcunu peşin ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için yüzde 22 oranında indirim yapacağını açıkladı. TOKİ indirim kampanyası hakkında yaptığı duyuru sonrası, “İndirim kampanyası ne zaman ?” gibi sorular da yanıt buldu. 

YÜZDE 22 İNDİRİM

TOKİ kampanyası nedir?

Kampanyaya ilişkin TOKİ’den yapılan; yazılı açıklamada, “Yüzde 22 indirim kampanyasından; bütün borç bakiyesini kapatamayacak; vatandaşlar da; yararlanabilecek.

Öte yandan, borcun tamamını kapatamayacak vatandaşlar içinde iyi haber var.

Çünkü, borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak; şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 22 indirim; kampanyasından; faydalanma imkanı; bulacak.

TOKİ İNDİRİM KAMPANYASI SON BAŞVURU TARİHİ?

Alıcılar, 22 Mart -19 Nisan 2022 tarihleri arasından ilgili bankaya başvuru yapacak.

Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından; yararlanılması mümkün olmayacak.

İNDİRİM KAMPANYASINDAN YARARLANMA ŞARTLARI

Sonuç olarak, indirim kampanyası şartlarına ilişkin TOKİ’nin yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verildi:

İş yeri, konut ve arsa alıcılarının başvuru tarihi önemli. Çünkü, TOKİ’ye ödemekle yükümlü oldukları aidat, taksit ve geriye dönük herhangi bir borcunun bulunmaması gerekiyor.

Öte yandan, TOKİ tarafından satışları 2020 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme;taksitleri en geç 2020 yılı sonu itibarıyla başlamış olan konut ve iş yeri alıcıları kampanyaya dahil.

Ayrıca kalan taksit sayısı 12 ve daha az olan konut, iş yeri ve arsa; alıcıları indirim kampanyasından faydalanamayacak.

Konut ve iş yeri alıcıları Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi kullanabilecek.

Kampanyadan TOKİ tarafından satışları 2020 sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme;taksitleri en geç 2020 bitimi itibarıyla başlayan konut; ve iş yeri alıcıları yararlanabilecek.”

TOKİ indirim kampanyası

TOKİ indirim kampanyası yaptı

Başkan Zeydan Karalar, Sarıçam TOKİ sakinlerini dinledi