TOKİ Başkanı müteahhitlerden ihalelere katılmaları için destek istedi

Yayın tarihi: 11 Kasım 2022 Cuma 11:13 am - Güncelleme: 11 Kasım 2022 Cuma 11:13 am

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, asrın konut projesi olarak duyurulan proje kapsamında mütehattilere ihalalere katılmaları için çağrıda bulundu.

İktidarın ‘Cumhuriyet tarihinin en büyüğü’ olarak duyurduğu TOKİ, projesi kapsamında iki yılda 250 bin konut projesi açıklandı. Sözcü’den Deniz Zeyrek’in yazısına göre; TOKİ Başkanı Ömer Bulut proje için müteahhitlerden destek istedi.

Zeyrek’in yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Daha çeşitli sorunlar nedeniyle başlanamayan ya da duran mevcut projeler ortadayken, yeni projedeki bu rakamları gerçekleştirmek gerçekten zor olacak. Bulut, çözümü müteahhitlerden destek istemekte bulmuş. Davet ettiği çok sayıda müteahhit toplantıya katılmış. Bulut’un ‘Sayın Cumhurbaşkanımız bu talimatı verdi. Hep birlikte elimizi taşın altına sokalım ve bu işi başaralım. Lütfen ihalelerimize katılın’ çağrısı yaptığı müteahhitler de yaşadıkları sorunları ve süreç içinde önlerine çıkan engelleri bir bir anlatmış. Bulut’un yanıtı, ‘Siz katılın, biz de elimizden gelen bütün kolaylıkları sağlayalım. Sorunları birlikte aşalım’ olmuş.”

TOKİ’ye yapılan 2 milyon 800 bin başvuru geçersiz sayıldı