“TOGG’un satış fiyatı tahmini 1 milyon TL olabilir”

Yayın tarihi: 30 Aralık 2021 Perşembe 4:23 pm - Güncelleme: 31 Aralık 2021 Cuma 1:48 am

Gazeteci Emre Özpeynirci, TOGG’un (Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu) fiyatını 1 milyon TL olarak öngördüğünü söyledi. Özpeynirci, özel bir teşvik getirilirse fiyatın daha düşük olabileceğini belirtti.

Otomotiv sektörünü 25 yıldır takip eden gazeteci Emre Özpeynirci, Daktilo1984’ten Arın Demir’in sorularını yanıtladı. Özel bir teşvik olmazsa TOGG’un birinci el tahmini satış fiyatının 1 milyon TL olacağını söyleyen Özpeynirci, TOGG’un maliyeti ne kadar düşük olursa olsun bataryaları ithal olduğundan fiyatının dövize endeksli olacağını vurguladı. Bu fiyat tahmini hakkında Özpeynirci, “TOGG’un CEO’su, Türkiye’deki C-SUV sınıfındaki konvansiyonel araçlarla rekabet edeceklerini açıkladı. Bu araçların mevcut fiyatları 800 bin-1 milyon TL bandında değişiyor. Rekabet kanununa aykırı olduğundan TOGG’un fiyatını düşürmek için ÖTV desteği getiremezler ama başka bir teşvik uygulanabilir,” açıklamasını yaptı.

“500 BİN BANDINA OTURABİLİR”

Yeni yılda Türkiye’deki otomotiv piyasası beklentilerini aktaran Özpeynirci, otomobil fiyatlarındaki artışın sadece kurdaki dengesizlikle açıklanamayacağını belirtti. “Çip krizi sebebiyle artan maliyetlerin yanında vergi dilimindeki artış da fiyatların yükselmesine sebep oluyor” diyen Özpeynirci, “Kur düşse de otomobillere zam geleceği apaçık ortada.  Eğer matrah güncellemesi gibi bir durum olmazsa Şubat veya Mart aylarında Türkiye’deki ortalama otomobil fiyatlarının 500 bin TL bandına oturmasını bekliyorum. 2022’de otomotiv sektörüne destek veya teşvik yapılmazsa, beklentiler pazarın ciddi şekilde daralacağı yönünde” dedi.

Yerli otomobil TOGG kripto para dünyasına giriyor