TOGG yerli aracının gövdesi sonunda hazırlandı

Yayın tarihi: 20 Temmuz 2021 Salı 8:00 am - Güncelleme: 19 Temmuz 2021 Pazartesi 12:30 pm

TOGG yerli aracının gövdesi tamamen hazır.Özellikle son dönemlerde bu aracın ne zaman kullanıcılara sunulacağı merak ediliyordu.

Yerli otomobil üretme fikri Türkiye’de neredeyse 60 yıldır akıllarda olan bir gerçek. Ancak üretimin zahmetli olması ve bazı sebeplerden dolayı kimse buna yanaşmıyordu. Son olarak Türkiye’nin otomobili girişimi isimli bir şirket kuruldu ve 2019 yılında ilk defa tanıtımlar başlatıldı. Yapılan tanıtımlarda tarih bile verildi.

Bu aracın üretim aşamasına geçmek için büyük bir çaba harcandı. Özellikle tasarımın ve kritik parçaların Türkiye’de üretilmesi isteniyordu. Bildiğiniz üzere ülkede zaten montajlama işlemi yapılıyor. Avrupa ve ABD gibi ülkelerden getirilen parçalar Türkiye’de birleştirilerek yeniden pazarlara sunuluyor. Ancak yerli otomobilde işler biraz daha farklı olacak.

TOGG

Bu aracın gövdesi tamamen yerli üretim parçaları ile gerçekleştiriliyor. Elbette diğer kısımlarda da yine yerli olmasına özen gösteriliyor. Ancak bazı otomotiv uzmanları bu aracın yerli olmadığını ve tasarımcısının bile İtalyan olduğunu söylüyor.

 

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu adı proje ile birlikte bu tartışmalar büyük bir hız kazandı. Şimdilik bu tartışmaları bir kenara bırakırsak fabrikadaki son duruma göz atmak gerekiyor. Ortaya çıkan son detaylara göre fabrikanın altyapı çalışmaları tamamlandı. Eylül ayı ile birlikte fabrikanın çatısı bitecek.

Yerli otomobil TOGG ilk ödülünü aldı!

Yapılan tahminlere göre 2022 yılının sonlarında yerli aracın üretimine başlanacak. Böylece hızlı bir şekilde dağıtıma çıkacak olan bu araç Türkiye’de ve dünyada etki oluşturması bekleniyor. Ayrıca yılda 175 bin araç üretimi planlanıyor. Şimdilik gövde bölümü üretilen yerli araç ile ilgili detaylar geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.