TOGG SUV modeline yenisini ekliyor

Yayın tarihi: 31 Temmuz 2024 Çarşamba 5:55 pm - Güncelleme: 31 Temmuz 2024 Çarşamba 5:57 pm

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır TOGG’un yeni modelini duyurdu. Kacır yeni modelin önümüzdeki aylarda geleceğini açıkladı.

Yerli araç TOGG’un 4×4 versiyonu duyuruldu. Sanayi ve teknoloji bakanı Mehmet Fatih Kacır, katıldığı bir programda Türkiye’nin otomativ sanayisi ve yerli otomobil markası TOGG hakkında konuştu. Kacır, TOGG’un 4×4 versiyonunun önümüzdeki aylarda geleceğini açıkladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, TOGG’n 4×4 versiyonunu şu sözlerle duyurdu:
“TOGG’un önemli hedefleri var. 4×4 bildiğim kadarıyla önümüzdeki aylarda çıkacak. Ayrıca önümüzdeki yıl inşallah sedan modellerde yollara çıkacak. 2025 TOGG’un Avrupa’ya ihracata başladığı yıl olacak.”
Kacır, 5 milyar dolarlık bir kaynakla Türkiye’de elektrikli araç üretim kapasitesini yılda 1 milyona çıkarılacağını belirtti.
Bakan Kacır, otomativ sektörü ile ilgili “Otomotiv sektörü büyük bir hızla dönüşüyor, elektrikli araçlar yaygınlaşıyor, otonom araçlar yaygınlaşacak yeni birbirleri ve çevredeki diğer nesnelerle bağlantılı araçlar yaygınlaşacak. Yani aslında otomobiller akıllı cihazlar haline geliyor” dedi.

 

 

3 metreden düşen Togg paramparça oldu, yaralılar var

Kaynak: TELE1