TOGG CEO’sundan çip kriziyle ilgili açıklama

Yayın tarihi: 24 Eylül 2021 Cuma 9:00 am - Güncelleme: 24 Eylül 2021 Cuma 9:05 am

Türkiye’nin otomobili girişim grubu TOGG çip krizi yaşayacak diyenler oldu. Aslına bakacak olursak bu sadece TOGG ile ilgili değil. Dünyanın her yerinde devasa bir çip krizi yaşanıyor.

Bu krize karşı koyabilecek argümanlar son derece sınırlı. Küresel çapta bir çip yetersizliği olduğu son derece açık. İşte tüm bu nedenlerden dolayı TOGG için endişeler büyüyor.

TOGG CEO’su Gürcan Karakaş konuyla ilgili bazı açıklamalara yer verdi. Hatta o işleri çok daha başka bir noktaya taşıdı. Karakaş korkulması gereken konunun çip krizi olmadığını söyledi. Ona göre batarya krizi çok daha büyük sorunlara neden olacak

TOGG

Gürcan Karakaş yaptığı açıklamalarda, “Planlarımız doğrultusunda, yaptığımız rezervasyonlarla çip krizine takılmayacağımızı düşünüyoruz. Çip krizinden daha önemli bir kriz çıkacak; batarya krizi. Hücre yok. Biz başından itibaren bu işi planlayarak çözeceğimiz için batarya hücre krizine takılmayacağız.“ ifadelerine yer verdi.

TEKNOFEST’te kurulan TOGG standı birçok ziyaretçiye sahipti. Böylece bu girişim aynı zamanda teknoloji odaklı çalıştıklarını da göstermeye gayret etti. Batarya krizi bugüne kadar çok fazla dillendirilmedi. Hatta Tesla şirketi batarya krizi olduğuna dair işaret bile vermedi. Tüm bu nedenlerden dolayı yapılan batarya krizi açıklamaları şaşkınlık yarattı.

Muhtemelen önümüzdeki bir yıl daha çip krizleri devam edecek. Ancak buna batarya krizleri eklenirse TOGG için işler kötü bir noktaya gelecek. Hatta problemler üst üste gelirse proje iptal bile edilebilir.

En fazla kazanan futbolcular belli oldu