TOFAŞ’ın Stellantis Otomotiv satın alımına Rekabet Kurumu’ndan inceleme!

Yayın tarihi: 5 Aralık 2023 Salı 2:00 pm - Güncelleme: 5 Aralık 2023 Salı 2:00 pm

TOFAŞ‘ın Stellantis Otomotiv’in paylarının tamamının satın almasına dair işlemin Rekabet Kurumu’nca incelemeye alındığı duyuruldu.

TOFAŞ’ın, Peugeot, Citroen, Opel ve DS markalarının Türkiye distribütörü Stellantis Otomotiv Pazarlama’yı satın almasına dair anlaşmayı Rekabet Kurumu’nca nihai incelemeye alındı. Fiat ile PSA’nın birleşmesinin sonrasında Stellantis altına taşınan TOFAŞ, Stellantis’in Türkiye’de temsil edilen diğer markalarının satış operasyonlarını 400 milyon euro karşılığında satın almak için mart ayında anlaşmaya vardı.

Satın alma için Rekabet Kurumu’nun iznini bekleyen TOFAŞ tarafından KAP’a yapılan açıklamaya göre kurum, satın alma işlemini nihai incelemeye almaya karar verdi. Açıklamaya göre daha önce yıl sonuna kadar tamamlanması beklenen anlaşmanın kapanış tarihinin ötelenmesi söz konusu olabilecek.

Bir devrin sonu! Doblo Türkiye’ye veda ediyor

Açıklamada Rekabet Kurumu’nun kararı ne gerekçeyle nihai incelemeye aldığı belirtilmedi. Verilere göre, TOFAŞ tarafından temsil edilen Fiat, Jeep, Alfa Romeo ve lüks segment markalar bu yıl pazardan yüzde 16.8 oranında, Stellantis Otomotiv’in temsil ettiği markalar ise yüzde 18.1 oranında pay aldı.

TOFAŞ’ın Stellantis markalarını devralması halinde yüzde 34.9 pay ile yurtiçi pazardaki en büyük temsilci haline gelecek.

Kaynak: TELE1