TOBB Başkanı itiraf etti: İşveren istedi, emekçinin karantina süresi kısaltıldı

Yayın tarihi: 7 Aralık 2020 Pazartesi 7:37 pm - Güncelleme: 7 Aralık 2020 Pazartesi 7:46 pm

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Özelikle sanayi işletmelerimizde yaşanan sıkıntıları çözmek üzere Sağlık Bakanlığı Kovid-19 yakın temasta 14 günlük karantina süresini 10 güne indirdi.” dedi.

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs hastalarının yakın temaslılarında 14 gün olan karantina süresini 10 gün olarak güncellediğini açıkladı.
Bu kararın ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan da açıklama geldi. Hisarcıklıoğlu, sanayi işletmelerinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle yakın temaslıların karantina süresinin kısaltıldığını söyledi.

Hisarcıklıoğlu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Özelikle sanayi işletmelerimizde yaşanan sıkıntıları çözmek üzere Sağlık Bakanlığı Kovid-19 yakın temasta 14 günlük karantina süresini 10 güne indirdi. PCR testi negatif çıkar ve semptom gelişmezse 7. günün sonunda karantina bitirilebilecek ve 8. günde işe dönüş sağlanabilecek.”

“YANLIŞ ANLAŞILMA OLDU”

Hisarcıklıoğlu’nun söz konusu paylaşımı kısa sürede Twitter kullanıcılarının tepkisini topladı. Hisarcıklıoğlu ise bir yanlış anlaşılma yaşandığını ifade ederek şunları söyledi:

“Bilimsel çalışmalar doğrultusunda Amerikan Hastalık Kontrol Önleme Merkezi ve Avrupa Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi tarafından yapılan karantina süresi güncellemelerine Türkiye de uyum sağlamıştır. İş dünyasının talebi de bu yöndeydi.”

“SALGINI DA PATRONLAR YÖNETİYOR”

Hisarcıklıoğlu’nun söz konusu paylaşımına gelen tepkilerin bazıları ise şöyle:

Koronavirüs temaslıları için karantina süresi kısaltıldı