TMSF Başkanı Gülal FETÖ’ye yapılan yardımı açıkladı

Yayın tarihi: 30 Aralık 2019 Pazartesi 10:20 am - Güncelleme: 30 Aralık 2019 Pazartesi 10:21 am

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, FETÖ örgütüne yapılan yardıma ilişkin, “Bizdeki şirketlerin aktif büyüklüğü 60 milyar seviyesinde yani 10 milyar doların üzerinde. Hukuki süreç devam ediyor ama 10 milyar dolarlık bir yapıyla terör örgütü finanse ediliyordu ifadesi yanlış olmaz” dedi.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, ‘FETÖ’den dolayı kayyımlık yaptıkları şirket sayısının 829, bu şirketlerin aktif büyüklüklerinin 59.6 milyar lira, özkaynak büyüklüğünün de 23.9 milyar lira olduğunu söyledi. ‘FETÖ’ aidiyeti olan şirketleri devraldıktan sona aktif olarak yüzde 38 büyüttüklerini belirten Gülal, “Bizdeki şirketlerin aktif büyüklüğü 60 milyar seviyesinde yani 10 milyar doların üzerinde. Hukuki süreç devam ediyor ama 10 milyar dolarlık bir yapıyla terör örgütü finanse ediliyordu ifadesi yanlış olmaz. Ama her birinde ayrı ayrı yapılan işlem var. Örneğin (X) firmasında tüm tedarikçilerden örgüte yüzde 10 para kesiliyordu” dedi.

Hürriyet’ten Neşe Karanfil’in haberine göre, şirketlerin milletin emaneti olduğunu belirten Gülal, “Şirketlerde 41 bin 270 kişi çalışıyor. Tedarikçileri de dahil ettiğinizde 70-80 bin kişiye tekabül ediyor. Bu şirketlerde irtifa kaybı istemiyoruz. Temel politikamız büyüsün, katma değer, istihdam yaratmaya devam etsin” diye konuştu. Gülal, şirketlerde atanmış 274 kayyım olduğunu belirterek, bunun 145’inin TMSF personeli olduğunu ifade etti.

“Tedarikçiden örgüte yüzde 10”

Gülal, FETÖ örgütüne ne kadar yardım yapıldığına ilişkin bir soruya, “Bizdeki şirketlerin aktif büyüklüğü 60 milyar seviyesinde yani 10 milyar doların üzerinde. Hukuki süreç devam ediyor ama 10 milyar dolarlık bir yapıyla terör örgütü finanse ediliyordu ifadesi yanlış olmaz.

“Merkez Bankası kiracımız olacak”

Merkez Bankası’nın TMSF’nin kiracısı olacağını kaydeden Gülal, “Katırcıoğlu’na ait bir bina var. Tadilat devam ediyor. 31 Ocak itibariyle biz teslim edeceğiz. Çok uzun süreli kalmayacaklar, finans merkezinde yerleri yapılıyor, iki ya da en fazla üç yıl kiracımız olacaklar. Orada başka kiracımız da var. Vakıfbank, Vakıf Katılım, Kalkınma Bankası kiracımız. Orada küçük bir finans merkezi kurduk” dedi.