TMMOB’den SGK’ya asgari ücret yetkisi çağrısı

Yayın tarihi: 27 Eylül 2023 Çarşamba 5:21 pm - Güncelleme: 27 Eylül 2023 Çarşamba 5:21 pm

TMMOB, SGK’nın kendileriyle Asgari Ücret Protokolü’nü yeniden imzalayarak TMMOB’ye asgari ücreti belirleme yetkisinin yeniden verilmesini istedi.

İktidarın ekonomi politikalarının yarattığı enflasyonun neden olduğu hayat pahalılığı halkın geniş kesimlerinin geçimini zorlaştırırken mimar ve mühendislerden yeni bir talep geldi.

Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği(TMMOB), Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK)’na kendileriyle yeniden Asgari Ücret Protokolü’nü imzalaması çağrısı yaptı.

Çalışma koşullarının zorluğuna vurgu yaparak başlattıkları “Boşuna mı okuduk” kampanyası kapsamında bir çağrı videosu yayınlayan TMMOB, asgari ücreti belirleme yetkisinin yeniden kendilerine verilmesini talep etti.

TMMOB’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “SGK, TMMOB ile Asgari Ücret Protokolünü yeniden imzalasın! Birliğimizin ve odalarımızın asgari ücret belirleme yetkisi geri verilsin! Mühendis, mimar ve şehir plancıları asgari ücreti yasal güvenceye kavuşturulsun! #boşunamıokuduk” ifadelerine yer verildi.

Eylül’de açlık sınırı asgari ücreti solladı! Yoksulluk sınırı aldı başını gitti