TMMOB’dan 3. İzmir Kent Sempozyumu!

Yayın tarihi: 21 Aralık 2023 Perşembe 9:33 pm - Güncelleme: 21 Aralık 2023 Perşembe 9:33 pm

TMMOB İzmir’de 22-23 Aralık 2023 tarihinde 3. İzmir Kent Sempozyumu düzenleyecek.

TMMOB 22-23 Aralık tarihinde 3. İzmir Kent Sempozyumunu düzenleyecek. TMMOB’dan sempozyumla ilgili yapılan açıklama şöyle:

“Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılında Adalet ve Demokrasi için mücadele ediyoruz.

ORMANLARIMIZIN, SU KAYNAKLARINIIN, TOPRAĞIMIZIN, yağmalandığı ağır GÜNLERDEN GEÇİYORUZ.

Emeğimizin, yaşamımızın, geleceğimizin, haklarımızın gasledildiği, YAŞANABİLİR KENTLERİ ,DOĞAYI, adaleti, özgürlüğü demokrasiyi adaleti savunanların BEDEL ÖDEDİĞİ BİR ÜLKEDE,HERŞEYE RAĞMEN DOĞRULARI SÖYLEMEYE DEVAM EDIYORUZ.
“Yaşam için Adalet ,Adalet İçin Demokrasi” sözümüzü büyütmek için yürüyoruz.
Kentlerimiz de de Adalet ve Demokrasi için kentin tüm bileşenleri ile mücadelemizi büyütmekten vazgeçmiyoruz…
TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu ve bünyesindeki 24 meslek odası uzmanlık alanlarımız doğrultusunda kente ve projelere dair görüşlerimizi basın açıklamaları, raporlar, bilgilendirmeler ile sık sık kamuoyu ve ilgili idareler ile paylaşıyoruz.
Yaşanılabilir, güvenli kentlerde sağlıklı güvenli ve adil yaşam haklarımız için yürüttüğümüz kent mücadelesinde bu amacı taşıyan tüm paydaşlarımız ile birlikte sokağın sesini duyurmaya çalışıyoruz.
TMMOB tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında tüm kentlerimizde gerçekleştirilecek Kent Sempozyumları ile kente dair sözlerimizi paylaşıyoruz.
TMMOB İzmir İKK olarak her 2 yılda bir düzenli gerçekleştirdiğimiz İzmir Kent Sempozyumumuzu 22 23 Aralık tarihlerinde İzmir Mimarlık Merkezinde gerçekleştireceğiz .
24 meslek Odamız ile 6 oturumda GERÇEKLEŞTİRMEYİ PLANLADIĞIMIZ SEMPOZYUM KAPSAMINDA, sunumlar, konuk konuşmacılar ve forumlar ile kente dair görüşlerimizi, nasıl bir kent istediğimizi, önerileri, eleştirileri paylaşacak, Yerel seçimler öncesinde kente dair beklenti ve taleplerimizi dile getireceğiz.
Kentlerimizin mevcut durumu, kent planlaması ve yönetimi, afetler, kentin adaleti, kent suçlarına kadar farklı başlıklar altında değerli sunumlar ve paylaşımlar ile kentimizin bugünü ve geleceğine dair DÜŞÜNCELERİMİZİ paylaşacağız . 2024 yılı Mart ayında gerçekleşecek yerel seçimler öncesinde kentin, kentte yaşayanların, uzman meslek odalarının sözleri ve değerlendirmeleri ile Nasıl Bir Kent Nasıl Bir İzmir sorusunun YANITINI ARAYACAĞIMIZ sempozyumumuzda, YEREL YÖNETİMLERE aday olanların, YÖNETİME GELMELERİ HALİNDE,VURGULADIĞIMIZ TÜM KONULARIN takipçisi olacağımızı bir kez daha paylaşıyor, tüm İzmirlileri bizlerle birlikte kente dair gücümüzü büyütmeye davet ediyoruz.”

Etkinlik takvimi şöyle:

    

Kaynak: TELE1