TKP’nin adayları LGBTİ+ Dostu Protokol Metni’ni imzaladı

Yayın tarihi: 21 Mart 2019 Perşembe 1:20 am - Güncelleme: 21 Mart 2019 Perşembe 1:21 am

TKP’nin Mersin Belediye Başkan Adayları LGBTİ+ Dostu Protokol Metni’ni imzaladı.

Mersin’de Muamma LGBTİ+ Derneği’ni ziyaret eden TKP Belediye Başkan Adayları LGBTİ+ Dostu Belediyecilik Protokol Metni’ni imzaladı.
TKP’nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nişan Mesut Oyardı, Akdeniz Belediye Başkan Adayı Leyla Kalkanlı, Toroslar Belediye Başkan Adayı Hamza Köse ve Mezitli Belediye Başkan Adayı Hanife Tunç Muamma LGBTİ+ Derneği ofisinde LGBTİ+ Haklarını hayata geçirmek için hazırlanan LGBTİ+ Dostu Protokol Metni’ni imzaladı. Oyardı LGBTİ+ bireylerle birlikte çalışmak istediklerini ve seçimlerle sınırlı olmaması gerektiğini vurgulayarak, “egemen medya LGBTİ+ları görmüyor” dedi.
31 Mart yerel seçimleri için Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği(SPoD) ve Genç LGBTİ+ Derneği’nin hazırladığı ve Muamma LGBTİ+ Derneği’nin de imzacısı olduğu LGBTİ+ Dostu Belediyecilik Protokol Metni’ni Mersin’de ilk imzalayan TKP adayları oldu. Muamma LGBTİ+ Derneği 31 Mart’ta yarışacak adaylara LGBTİ+ bireylerin haklarına dair sorumluluklarını hatırlatmak ve belediyelerin hak temelli olması için
çalışmalarını sürdürüyor.