TKP’den “AK Parti yerine TKP’ye geçerim” sözlerine yanıt

Yayın tarihi: 23 Ekim 2020 Cuma 9:25 pm - Güncelleme: 24 Ekim 2020 Cumartesi 10:14 am

İyi Parti Yozgat Yenifakıllı Belediye Başkanı Soner Yalçın’ın “AK Parti yerine TKP’ye geçerim” açıklamasına TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan’dan yanıt geldi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e ziyaret ettiği Yozgat Yenifakıllı Belediye Başkanı Soner Yalçın “Bazı vatandaşlar bize gelip AKP’ye geçecek misiniz? diye soruyor. Ben de onlara diyorum ki TKP’ye geçeriz AK Parti’ye geçmeyiz diye cevap veriyorum” yanıtı vermişti.

Meral Akşener de Başkan Soner Yalçın’a destek vererek “Ben de alıştım artık, siniri bozulan kaş göz işareti yapıyor, böyle bir sistem bu. Bu parti kurulduğundan bu yana ben yaşadım. Sizler de yaşayacaksınız. Dolayısıyla böyle bir şey yok ben kendi adıma da söyleyebilirim böyle bir şey yok. Kesinlikle yoktur” diye konuştu.

Kendisi ile irtibata geçen Odatv’ye konuyla ilgili açıklama yapan TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, “Ne olduğunu anlamaya çalışırız, kendisini dinleriz. Bu değişimin halkımızın geçmişte ve bugün yaşananlara ilişkin karanlık noktaların aydınlanmasında yararı olup olmayacağını görürüz. Bir özürün çok ötesi söz konusu. TKP üyeliği ise bambaşka bir konu. Partimize eskiden AKP’ye, hatta MHP’ye üye olanlar katılıyor, gerçekten samimi bir değişim geçirdilerse… Ancak Meral Akşener’in durumu farklı. Partimize üye olabileceğini sanmam. Dediğim gibi onun da böyle bir niyeti yok zaten. TKP o kadar uzak ki bir imkansızlığı belirtmek için partimizin adını veriyorlar.” dedi.