TKP Kartal’da miting düzenledi: Şimdi sosyalizm zamanı

Yayın tarihi: 12 Eylül 2021 Pazar 9:22 pm - Güncelleme: 12 Eylül 2021 Pazar 9:25 pm

Türkiye Komünist Partisi (TKP) İstanbul Kartal’da miting düzenledi. “Erteleme, oyalanma, azıyla yetinme! Şimdi sosyalizm zamanı” sloganıyla düzenlenen mitinge binlerce yurttaş katıldı.

Kartal’da gerçekleştirilen mitingde konuşan TKP Genel Sekretere Kemal Okuyan, üçüncü bir cephe vurgusu yaparak “Eğer hala TKP saflarında değilseniz gelin siz de bu mücadelenin parçası olun. Biz Türkiye’nin geleceğiyiz” çağrısında bulundu.  Mitingde Los Obreros müzik grubu ve sanatçı Gülcan Altan sahne aldı.

Mitinge yazar Ataol Behramoğlu ve Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’da katıldı. Mitingde konuşma yapan Maçoğlu, “Artık azınlığın değil, ezilenlerin, işçilerin iktidara geldiği bir dünyaya doğru mücadele için tüm dünya halklarına dayanışma mesaj gönderiyoruz” dedi.

Yoksulluğun giderek arttığını, sömürünün gittikçe yoğunlaştığını ifade eden Maçoğlu,”Emeğimizi sömürenlere karşı sosyalizmi kuşanma zamanı” diye konuştu.

Kemal Okuyan şunları söyledi:

“KOMÜNİSTLER KADAR BAŞINIZA TAŞ DÜŞSÜN”

“AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İkizdere’deki direnişi hedef aldı. Erdoğan, ‘Türkiye’nin değişik yerlerinden ne kadar sol varsa, komünist varsa alıp buraya getiriyorlar’ dedi. Rize’ye her gittiğinde aklına komünizm geliyor. ‘Bunlar komünist, havalimanlarına karşı çıkıyor’ demişti. ‘Demiryolları komünist işidir. Komünist kadar kafanıza taş düşsün.

Komünizmle mücadele dernekleri kurmuşlar. Hepsi orada… Celal Bayar, Adnan Menderes, Süleyman Demirel, Recai Kutan, Turgut Özal, Fethullah Gülen… 1955’te 6-7 Eylül olaylarını da komünistlere yıkmaya kalktılar. Hitler de hükümet binasını komünistler yaktı demişti.

Erdoğan da “Camiye alkolle girdiler”, “camileri yaktılar” diyor… Yahu hiç mi bitmez yalanınız?

‘KOÇ’UN AYLIK CİROSU YAKLAŞIK 5 MİLYON ASGARİ ÜCRETLİNİN MAAŞINA EŞİT”

Koronadan ölenlerin iki katı açlıktan ölüyor. Ben şu konuşmaya başladığımdan bu yana dünyada yaklaşık 150 kişi yaşamını yitirdi. Koç’un aylık cirosu yaklaşık 5 milyon asgari ücretlinin maaşına eşit. Koç’a taktınız diyorlar. Koç memlekete taktı! Türkiye’de en zengin yüzde 1’imiz toplam servetin yüzde 55’ine sahip. Nasıl oluyor? Kaç ikizdere yağmalandı, kaç akarsu? Kaç kamu işletmesi yağmalandı? Kaç işçi öldü, kaç kişi yoksulluk ve çaresizlikle intihar etti… Kaç kişi köle gibi çalışırken hastalandı… Kaç kişi? Bu sorular sorulmasın diye ver gazı, ver yalanı, ver milliyetçiliği birbirlerine düşsünler, ver dinciliği bilimden, akıldan uzak dursunlar…

“TÜRKİYE’DE ÜÇÜNCÜ BİR CEPHEYİ KURACAĞIZ”

Türkiye Komünist Partisi bundan bir süre önce yalnız olmadığımızı biliyoruz diye bir cepheleşme çağrısı yaptı. Bu nedir? Ben burada saydığımız şeyleri tekrar ettim, sömürüye, emperyalizme, dinciliğe karşı olmak, bağımsızlıktan, emekten ve laiklikten yana olmak. Kırmızı çizgilerimiz bunlar, buralarda en ufak bir taviz vermeyiz.

Bunları savunan yalnız biz değiliz, dostlarımız var. Onlar da burada, onlara da merhaba. Biz elbirliğiyle sizlerden alacağımız güç ve enerjiyle Türkiye’de üçüncü bir cepheyi kuracağız. Türkiye’de yurtseverlerin, emekçilerin, laiklerin sesi daha gür çıkacak. Yalnız olmadığımızı biliyoruz, yalnız yürümeyeceğiz.…

Biz bir aileyiz, yalana, sömürüye karşı mücadele eden, büyüyen bir aile. Bu çorbada tuzum olsun diyen herkesi bu parti saflarına çağırıyor. TKP 101. yaşında büyük bir özgüvenle hareket ediyor, yaygınlaşıyor, büyüyor. Gelin siz de bu mücadelenin parçası olun, eğer hâlâ TKP saflarında değilseniz. Biz Türkiye’nin geleceğiyiz.”