TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan hakkında soruşturma

Yayın tarihi: 16 Eylül 2021 Perşembe 6:07 pm - Güncelleme: 16 Eylül 2021 Perşembe 6:07 pm

Türkiye Komünist Partisi Genel Sekreteri (TKP) Kemal Okuyan hakkında soruşturma açıldı. Okuyan, ifadesi alınmak üzere İzmir Emniyet Müdürlüğüne çağrıldı.

Kemal Okuyan, hakkında açılan soruşturmanın TELE 1 ekranlarında yaptığı konuşma dolayısıyla başlatıldığını dile getirdi. RTÜK, Kemal Okuyan’ın Türkiye’nin Gündemi programında söyledikleri sebebiyle TELE 1’e dört ayrı para cezası vermişti.

Hakkında açılan soruşturmaya ilişkin soL’a konuşan Okuyan şunları söyledi:

“SANDIKTAN İBARET BİR SİYASET ÇERÇEVESİNİ KABUL ETMİYORUZ”

Okuyan, hakkındaki suçlamanın TCK 213’ten yapıldığını söyledi.

“Halk arasında endişe, korku ve panik yaratmak” şeklindeki suçlama maddesinin ilginç olduğunu dile getiren Okuyan, ifadesinde siyasetin yalnızca sandıktan ibaret olmadığını, bir siyasetçi ve siyaset bilimci olarak böyle dar bir siyaset çerçevesini kabul etmediğini söylediğini ifade etti. Okuyan, ifadesinde “Biz halkın iradesini savunan bir partiyiz. Ama suçlanan sözlere gelecek olursak, ekonomik ve toplumsal nedenlerle desteğini yitiren bir hükümetin illa seçimle gitmesi gerekmez. Zaten AKP içinde de bunu gösteren hesaplaşmalar öne çıkıyor son dönemde” dediğini aktardı.

Kemal Okuyan: Dinselleşmenin olduğu yerde kadınların eşitliği olmaz - Tele1

NE OLMUŞTU?

Muhalif kanallara ceza yağdıran RTÜK, Mehmet Tezkan’ın konuk olduğu 5. Boyut programında yaptığı açıklamaları, Can Ataklı’nın Gün Başlıyor programında söyledikleri. Kemal Okuyan’ın Türkiye’nin Gündemi programında söyledikleri ve  Mithat Sancar’ın İzmir HDP binası önünde yaptığı açıklama sırasında atılan sloganları gerekçe gösterilerek TELE1’e dört ayrı para cezası verildi.

RTÜK’ten TELE1’e 4 ceza