Tizen işletim sisteminin sonuna gelindi

Yayın tarihi: 1 Temmuz 2021 Perşembe 8:30 am - Güncelleme: 29 Haziran 2021 Salı 2:59 pm

Samsung, MWC etkinliği ile beraber şirket birçok yenilik hakkında bilgi verdi. Özellikle geliştirdiği kendi işletim sistemi olan Tizen hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Tizen tabanlı akıllı saatlere sahip kullanıcıların, lansmandan itibaren 3 yıla kadar yazılım güncellemeleri ve Galaxy Store desteği alacağı ortaya çıktı. Bu iyi bir haber olsa da, bu saatlerin yeni işletim sistemine güncellenmeyeceğini doğruluyor. Bu durum kullanıcıların saat modellerinden birini tercih ederken dikkat edeceği önemli unsurlardan biri diyebiliriz. Akıllı telefon modellerindeki güncelleme desteğine benzer bir politika izleniyor.

Tizen

Yeni sürümün hangi cihazlara geleceği ve hangi güncellemeleri ne kadar süreyle alacağı da belirtildi. Buna göre güncellemeyi alacak olan saatler şu şekilde sıralandı;

  • Galaxy Watch
  • Galaxy Watch Active
  • Galaxy Watch3
  • Galaxy Watch Active2

Bu, 2018’de Tizen işletim sistemiyle duyurulan Galaxy Watch’ın yazılım desteğinin bu yıl sona ereceği anlamına geliyor. 2019’da duyurulan Galaxy Watch Active ve Galaxy Watch Active2’nin bir yıllık güncellemeleri daha varken, Galaxy Watch3’ün iki yıllık yazılım desteği kaldı.

Lenovo 3. Nesil Tab M7 tanıtıldı