Tiyatrocuların isyanı! Aylardır tek bir gelirleri yok

Yayın tarihi: 15 Eylül 2020 Salı 10:03 am - Güncelleme: 15 Eylül 2020 Salı 10:03 am

Yeni tip koronavirüs salgınından sebebiyle Mart ayından beri kapalı olan tiyatrocular isyan etti. Birçok isim sosyal medyadan tepki gösterdi.

Kendisine ait resmi sosyal medya hesabından açıklama yapan CHP’li Muharrem İnce “Tiyatrolar aylardır kapalı ve tiyatro emekçilerimizin bir geliri yok. Son olarak açık hava tiyatroları da yasaklandı ve Özel tiyatroların son umudu da yok edildi. Fırsat bu fırsat tiyatrodan, sanattan intikam alınıyor.” ifadelerini kullandı.

GENCO ERKAL TEPKİ GÖSTERDİ

Usta tiyatrocu Genco Erkal kendisine ait sosyal medya hesabından “Bunlar karar vermişler, fırsat bu fırsat tiyatroyu bitirecekler. Covid-19’dan ağır bir darbe yemiş olan tiyatro sanatı zaten 5 aydır can çekişiyordu. Sağlık kurallarına titizlikle uyarak gerçekleştirilen açık hava gösterileri azıcık oksijen sağlayacak derken son darbe işi bitirdi” ifadelerini kullandı.

KAPANDIĞINI ŞEVKET ÇORUH DUYURDU

Oyuncu Şevket Çoruh tiyatroların aylardır kapalı olmasına tepki göstererek Tiyatro TOY’un kapandığını duyurdu. Çoruh sosyal medyadan “Ölmezsinizciler, Kültür Bakanlığı, yerel yönetimler; ne diyeceksiniz? Geçmiş olsun mu? Bana mı sordunuz açarken mi? Ne diyeceksiniz? Yazık…” dedi.