Tiyatrocu Altan Gördüm: Zaten ucu ucuna geçiniyorduk…

Yayın tarihi: 25 Eylül 2021 Cumartesi 8:25 pm - Güncelleme: 6 Temmuz 2022 Çarşamba 9:16 am

Tiyatro sanatçısı ve oyuncu Altan Gördüm, salgın sürecinde sanatçıların yaşadığı zorluklara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gördüm, “Zaten ucu ucuna geçiniyorduk, çok daha zor durumlara düştük” dedi.

Salgın sürecinin belki de en çok etkilenenleri sanatçılar oldu. Kısıtlama kararlarında ilk kapananlar da kurallar kaldırıldığında en son açılanlar da sinema salonları, tiyatro sahneleri veya konser mekanlarıydı. Konuya ilişkin TELE 1’e özel açıklamalarda bulunan Türk tiyatrosuna uzun yıllar emek vermiş sanatçı Altan Gördüm, “Özel tiyatrolar personelin asgari ücretlerini dahi ödeyemediler” dedi.

“ZATEN UCU UCUNA GEÇİNİYORDUK”

Bu süreçte geçinemediği için yaşamına son veren çok sayıda sanatçı da oldu. Sanatçı Altan Gördüm, bazılarının basına bile yansımadığına dikkat çekerek, “Çok zor bir süreç geçirdik ve hala daha geçiriyoruz” dedi.

‘SALGIN YÖNETİMİNE GÜVENSİZLİK VAR’

Sanatçı Altan Gördüm, sanat ve eğlence sektöründe yaşanan bunalımın bir sebebinin de salgın yönetimine olan güvensizlik olduğunu söyledi. Gördüm, “Sinema salonları kapanınca dayanacak gücü olmayan mekanlar iflas etti. İnsanlar oyunlara girmiyor. Kişisel olarak ben bile bir kapalı salona girmekten kaçınıyorum çünkü söylenen rakamların pek doğru olduğuna inanmıyorum” ifadelerini kullandı.