Tiyatro sanatçısı Cemal Ustaoğlu çocuklara Instagram’dan masal anlatıyor

Yayın tarihi: 14 Nisan 2021 Çarşamba 2:30 pm - Güncelleme: 14 Nisan 2021 Çarşamba 2:30 pm

Tiyatro sanatçısı Cemal Ustaoğlu, evlere kapandığımız pandemi döneminde çocuklara çevrimiçi masal anlatmaya devam ediyor.

Toplum olarak evlere kapandığımız şu günlerde çocuklara ulaşabilen 35 yıllık tiyatro sanatçısı Cemal Ustaoğlu işini yapan ve bundan da mutlu olabilen ender insanlardan biri.

Türk Telekom’un internetten kız isteme reklamıyla kız babası olarak evlerimize konuk olan Cemal Ustaoğlu, 8 yıldır çocuklara masal anlatıyor.

MASAL OKULU KURDU

Daha önce Anadolu’yu gezerek çocukların kalbinde büyük yer edinen Ustaoğlu, masal anlatmaya nasıl başladığını şöyle anlatıyor:

2010 yılının Nisan ayında Batman’da bir aksam, oyun saatini bekliyorduk. Bu arada hemen yanımızdaki ilkokulda çocuklar sürekli bahçede oynuyorlardı. Teneffüste olup olmadıklarını merak ettim. Dersleri boşmuş Hava güzeldi ‘Size masal anlatayım mı’ diye sordum Bahçede toplandılar. Bahçede açık havada doğaçlama içinde Pamuk Prenses, Keloğlan, Nasreddin Hoca’nın da bulunduğu bir masal anlattım. Gülmekten kırıldılar . Bacaklarıma sarıldılar. Çok etkilendim. Duygu boşalması oldu, ağladım o gün masal anlatmaya karar verdim. İstanbul’a dönünce kitaplar okudum. Sonra her yaşın masalı olduğunu öğrendim”

2015 yılında Masal Okulu’nu kuran Ustaoğlu, pandemi öncesi Kadıköy’de haftanın iki günü masal atölyesi yapıyor, cumartesi günleri çocuklara masal anlatıyordu .Ustaoğlu, atölyede her çocuğa defter ve boya vererek resim yapmalarını istiyordu.

PAZAR GÜNLERİ INSTAGRAM’DAN  MASAL ANLATIYOR

Pandemiden sonra masal okulunu tekrar açacak olan Ustaoğlu halen Instagram’da pazar günleri saat 14.00 de Cemal Ustaoğlu
Masal Okulu adresinde masal anlatıyor.

Ustaoğlu, Youtube’da da masal anlatması için 300 olan abone sayısının bine ulaşmasını bekliyor.

Marmara Basın Yayın Yüksek Okulu mezunu Ustaoğlu, daha önce reklam sektöründe çalıştı. Türkiye’de ilk özel radyo kuruluşu çalışmaları içinde yer alan Ustaoğlu Genç Radyo’nun 1993 yılında reklam müdürlüğünü de yaptı.