Tirajı güya 93 bindi ama! Yandaş gazete kapanıyor iddiası
15 Ocak 2021 Cuma

Kalyon Holding’e bağlı Turkuvaz Medya Grubu’na ait olan yandaş Takvim Gazetesi’nin kapanacağı ve yayın hayatına dijital olarak devam edeceği iddia edildi. İsmail Saymaz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Takvim gazetesi kapanıyor. Halbuki tiraj raporuna göre geçen hafta günlük ortalama 93 bin satmış” ifadelerini kullandı.
Medyaradar’ın haberine göre, Genel Yayın Yönetmenliğini Ergün Diler’in yaptığı Takvim gazetesi kağıt baskısına son verecek.
Bunun için ise koronavirüsle mücadele kapsamında hayata geçen kısa çalışma ödeneğinin uzatıldığı 28 Şubat tarihi beklenecek… O tarihten sonra Takvim dijital olarak yayın hayatına devam edecek. Yerel seçimde CHP’nin kazandığı bölgelerde reklam gelirleri kesilen yandaş Sabah’ta şok gelişme Yerel seçimde CHP’nin kazandığı bölgelerde reklam gelirleri kesilen yandaş Sabah’ta şok gelişme
Medya dünyasındaki iddialara göre Takvim gazetesinin kapanacak olmasının Turkuvaz Medya Grubu’nu karıştırma gerekçesi ise şu:
İddialara göre, dijital yayın hayatına devam etse de Takvim gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler ve yazı işleri kadrosunun Sabah gazetesinde yer almak istemeleri grubu karıştırdı. Ergün Diler ve gazetenin öne çıkan isimleri ve yöneticileri Sabah gazetesinde kendilerine yer bulmak için harekete geçti. Bu nedenle grupta içten içe bir hareketlenme başladı.
Ergün Diler’in Sabah’ın başına geçmek isteyebileceği bunun ardından da yazı işleri ve haber kadrosunda da değişiklik yapabileceği konuşulanlar arasında.
Tüm bu hareketlenmeyle birlikte Takvim ve Sabah gazetesi çalışanlarını endişeli bir bekleyiş aldı. Grupta tenkisatlara ve yeniliklere yönelik alınan kararların duyurulması isteniyor. Aniden gelişen kapanma ve tenkisat dalgasında çalışanların bilgilendirilmemesi de tedirginliği arttırıyor.
İSMAİL SAYMAZ: TİRAJ PUANINA GÖRE GEÇEN HAFTA ORTALAMA GÜNLÜK 94 BİN SATMIŞ
Gazeteci İsmail Saymaz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Takvim gazetesi kapanıyor. Halbuki tiraj raporuna göre geçen hafta günlük ortalama 93 bin satmış” dedi.
Takvim gazetesi kapanıyor.
Halbuki tiraj raporuna göre geçen hafta günlük ortalama 93 bin satmış. https://t.co/PeNOBeQ1zq— İsmail Saymaz (@ismailsaymaz) January 15, 2021
Benzer Haberler
Yurttaşlar Takvim gazetesini tiye aldı: ‘Burnumuzu kapatıyoruz, cazip kokular seni yoldan çıkarmasın’
13/02/2021 17:28
DEVA Partisi’nden ‘Makvim’ gazetesi: Bu haberi okumadan Ay’a gitmeyin
10/02/2021 14:54
Akşener’den Prof. Dr. Ayşe Buğra tepkisi: Terbiyeli olacaksın, efendi olacaksın
09/02/2021 10:13
Ata Demirer, yandaş gazeteyi yalanladı: Rüyasını anlatıyor sanırım?
04/04/2020 23:33