TİP’ten Van tepkisi: Hukuksuzdur

Yayın tarihi: 2 Nisan 2024 Salı 1:13 pm - Güncelleme: 2 Nisan 2024 Salı 1:30 pm

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı seçilen Abdullah Zeydan’ın memnu hakkının geri alınma kararına tepki gösterdi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) DEM Parti, seçime iki gün kala Adalet Bakanlığı’nın yaptığı itiraz üzerine Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Abdullah Zeydan’ın memnu hakkının geri alındığını açıkladı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) yaptığı açıklamada söz konusu olaya dair tepki gösterdi. Van’ın halk iradesine hazırlık girişimi olduğu ifade edilen açıklamada, “Kayyum politikalarına karşı dayanışma içinde olacağız” denildi.

Açıklama şu şekilde:

“Van’da halkın oylarıyla seçilmiş Abdullah Zeydan’a ve Van Büyükşehir Belediyesine yönelik kayyum zihniyetinin bir kez daha halk iradesine saldırıya hazırlandığını gösteren girişimler tümüyle hukuksuzdur, gayrimeşrudur. Bu darbeci politikalar karşısında DEM Parti’nin ve Kürt halkının yanındayız. Van’da ve ülkemizin tamamında halk iradesine karşı darbeye niyetlenen kayyum politikalarına karşı dayanışma içinde olacağız.”

SOL PARTİ: KABUL EDİLEMEZ

SOL Parti’den yapılan açıklamada, “Van’da halkın iradesi açıktır, bu iradeyi çalma girişimleri kabul edilemez. Bu hukuksuz girişim karşısında Van halkı ve DEM Parti’nin yanındayız.” denildi.

Abdullah Zeydan’ın seçilme hakkı geri alındı! Dem Parti çağrı yaptı

Kaynak: TELE1