TİP’li vekillerin açtığı Gezi pankartına soruşturma

Yayın tarihi: 1 Haziran 2022 Çarşamba 4:57 pm - Güncelleme: 1 Haziran 2022 Çarşamba 4:59 pm

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Gezi Direnişi’nin 9. yılı nedeniyle Türkiye İşçi Partisi (TİP) vekillerinin 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne (Boğaz Köprüsü) astığı pankartla ilgili 5 kişi hakkında soruşturma başlattı. Soruşturmada pankartı asan Ahmet Şık, Erkan Baş ve Sera Kadıgil’in bulunmaması da dikkatlerden kaçmadı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ile milletvekilleri Ahmet Şık ve Sera Kadıgil’in Gezi Parkı direnişinin yıl dönümünde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne ‘Her yer direniş, her yer Taksim’ yazılı pankart asması hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından  5 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

PANKARTI ASAN ERKAN BAŞ, AHMET ŞIK VE SERA KADIGİL SORUŞTURMADA YOK

Öte yandan, pankartı asmak için köprüde bulunan TİP Genel Başkanı Erkan Baş ile TİP milletvekilleri Ahmet Şık ve Saliha Sera Kadıgil Sütlü hakkında soruşturma başlatılmadığı, yapılacak tespitin ardından hazırlanacak dosyanın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderileceği öğrenildi.

ERDOĞAN HEDEF ALMIŞTI

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin bugünkü TBMM Grup Toplantısı’nda TİP’li vekilleri hedef alarak, “Dün 15 Temmuz Şehitleri Köprüsü’ne çıkıp hakaret edip pankart asmaya çalışan tipler bunların somut örnekleridir. Bu siyasetçi kılıklı provokatörler terbiyesizliklerinin hesabını verecektir. Bu ne densizlik, edepsizliktir. Sen milletvekili olsan ne yazar. Polise rağmen aşamazsın, asamayacaksınız. Hukuk önünde hesabını vereceksiniz” ifadelerini kullanmıştı.

TİP’li vekillerden köprüde Gezi eylemi: Her yer Taksim her yer direniş