TİP’in kurucularından Ali Önder Öndeş hayata gözlerini yumdu

Yayın tarihi: 24 Nisan 2022 Pazar 5:26 pm - Güncelleme: 24 Nisan 2022 Pazar 5:26 pm

Türkiye İşçi Partisi‘nin (TİP) kurucularından Ali Önder Öndeş hayatını kaybetti. Öndeş, bir süredir kanserle mücadele ediyordu. Öndeş için sosyal medya hesabından mesaj paylaşan TİP, “Ali ağabeyimize sözümüz devrim olacak!” ifadelerini kullandı.

Eski Sosyalist Türkiye Partisi’nin (STP) Genel Başkanı ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) kurucusu Ali Önder Öndeş hayata gözlerini yumdu. Öndeş, bir süredir kanserle mücadele ediyordu.

ALİ ÖNDER ÖNDEŞ KİMDİR?

1947 yılında Manisa’da dünyaya gelen Öndeş, 1. TİP’ten itibaren sosyalist mücadelenin içinde bulunuyordu.

Tüm Öğretmenler Birleşme ve Dayanışma Derneği’nde (TÖB-DER) de uzun yıllar mücadele eden Öndeş, öğretmen hareketinin önemli isimlerinden biriydi. 2. TİP’te sosyalist iktidar grubu içinde olan Ali Önder Öndeş, 12 Eylül sonrası Gelenek hareketi içinde bulundu.

Türkiye Komünist Partisi (TKP) merkez komite üyeliği yapan Öndeş, 2014 yılı itibarıyla Halkın Türkiye Komünist Partisi’nin (HTKP) kurucu üyelerinden oldu.

Öndeş son olarak 2018’de kurulan TİP’in de kurucu üyelerindendi.

TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ: ALİ AĞABEYİMİZE SÖZÜMÜZ DEVRİM OLACAK

TİP, Öndeş’in ölümünü Twitter hesabından duyurdu. Paylaşımda şunlar yer aldı:

“1. TİP’ten bu yana devrim ve sosyalizm mücadelesinin, öğretmen hareketinin militanlarından olan, Sosyalist Türkiye Partisi’nde genel başkanlık görevini üstlenen, partimizin kurucularından Ali Önder Öndeş’i kaybetmenin büyük hüznü içindeyiz. Ali ağabeyimize sözümüz devrim olacak!”

 

TİP’ten yağ kuyruğu videosu: Yedikçe doymayanlarla hesaplaşacağız