TİP’in Kadıköy adayı: TİP’in açtığı alanda siyaset yapmak hepimizi güçlendirir

Yayın tarihi: 4 Mart 2024 Pazartesi 12:32 pm - Güncelleme: 4 Mart 2024 Pazartesi 12:37 pm

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun adaylığının ardından gözlerin çevrildiği Kadıköy’den TİP de aday çıkardı. TİP’in adayı Doğan Ergün, “AKP aradan sıyrılamaz. TİP’in açtığı alanda siyaset yapmak hepimizi güçlendirir.” dedi.

Türkiye’de 31 Mart günü yapılacak olan yerel seçimlerine sayılı günler kaldı. AKP, 2019 seçimlerinde İstanbul’u kazanmak için bütün gücü ile hazırlık yapıyor.

İstanbul’un bazı ilçeleri de kritik hale geldi. Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun TKP’den adaylığını açıklamasının ardından gözler Kadıköy’e çevrildi. Maçoğlu’na bir rakip de Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) geldi.

TİP’in adayı Doğan Ergün bugün Kadıköy İl Başkanlığı’nda gazetecilerle bir araya geldi.

Ergün, şu ifadeleri kullandı:

-Değişen seçim sistemi ile beraber belki hedeflediğimiz sayının altında vekil çıkardık ama uzun süre sonra ilk kez sosyalist bir parti 1 milyon oy aldı. Sosyalistlerin sadece tepki hareketi olmadığını yöneten olduğunu da göstermek lazım.

-AKP ve Saray iktidarı halen Türkiye’de işçilerin önünde büyük bir engel. Biz genel seçimlerde bir araştırma yaptık. Genel seçimlerde özellikle sağ ideolojinin hakim olduğu yerde bir oy Reis’e bir oy TİP’e diyen insanlar gördük. Daha önce sağ adaylara oy vermiş kesimlerden oy geldiğini gördük. Gebze’de emekçinin sesinin bizimle beraber güçlenmesini istiyoruz. Ciddi sonuçlar aldığımız bölgeler var. Biz plana sadık kalacağız. Türkiye’deki bütün harcamamız CHP’nin sadece Kadıköy’de harcadığı paranın yüzde 10’u etmez.

-Kadıköy deprem açısından çok hazırlıksız bir ilçemiz. Kadıköy Laiklik açısından da bir mevzi. Bu mevzinin halkta örgütlenmesi gerekiyor. 1 Nisan’a çağrı yapıyoruz. Emeklilerin emekçilerin sesini belediye meclislerine taşımak istiyoruz.

-TİP Kadıköy’de bir damar açtı. Yüzde 10 oy ile buradaki damarı herkes gördü. Bir kulvar açtık burada. TİP’in açtığı alanda siyaset yapmak hepimizi güçlendirir. AKP’nin buradan sıyrılması mümkün değil. Kazanamaz. Sosyal demokratlar arasında bir yarış olması bizim açımızdan olumlu. Sadece burada da değil Çankaya’dan Beşiktaş’tan da sıyrılması mümkün değil.

-İstanbul için daha bir sonuç çıkmadı. İBB’nin AKP tarafından kazanılmaması gerekiyor.

-Türkiye’de çok sayıda il ve ilçede belediye meclis üyeliği için hazırlığımız var. Marmara Ereğlisi bizi heyecanlandırıyor. Bozcaada’da çalışmalarımız var. Bolu Kıbrısçık’ta sonuç alabiliriz. Antalya’da Konyaaltı’nda ciddi çalışmamız var.

-Arguvan Belediyesi’ni almamız bekleniyor.

Kadıköy’de ikinci sosyalist yarışa girdi! TİP adayını açıkladı

TİP’in Kadıköy adayından Maçoğlu’na eleştiri: Gerek var mıydı?

 

Doğan Ergün, TİP, Fatih Mehmet Maçoğlu, TKP,

Kaynak: TELE1