TİP ve Yeşil Sol arasında Çankaya krizi

Yayın tarihi: 17 Nisan 2023 Pazartesi 10:21 am - Güncelleme: 17 Nisan 2023 Pazartesi 10:22 am

Emek ve Özgürlük İttifakı’nda bulunmaları nedeniyle Ankara 1. Bölge’den aday göstermeyeceğini açıklayan TİP, karar değiştirdi. Parti, 1. Bölge’den 1. sıradan TİP Gençlik Sekreteri Arzum Yalçın’ı aday gösterdi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek ve Özgürlük İttifakı’nda Yeşil ve Sol Parti çatısı altında seçimlere girmeyi tercih etmedi. HDP kanadından ‘oyları bölüyorsunuz’ iddiasıyla sesler yükselirken TİP’ten dikkat çeken bir hamle geldi.

Yeşil ve Sol Parti için Ankara 1. Bölge’den aday çıkarmayan TİP’in, geçici aday listesinde karar değiştirdiği görüldü. TİP Gençlik Sekreteri Arzum Yalçın birinci sıradan aday gösterildi. TİP’in ikinci sıra adayı da avukat Kemal İlker Şan.

Ankara 1. Bölge, Çankaya, Mamak ve Gölbaşı’nın kapsaması nedeniyle başkentin en büyük seçim bölgesi.

“ENDİŞEYE MAHAL YOK”

TİP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün, partisinin kararı ile ilgili Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

Seçime bölgesel katılımla ilgili YSK’nin çelişkili bilgileri nedeniyle, ittifakın bilgisi dahilinde Ankara 1. bölge için liste verilmişti. Prosedürel bu duruma ilişkin, listeler son halini almadan önce ittifak hukuku içinde gereken yapılacak. Endişeye de tartışmaya da mahal yok…

CHP’DE TARTIŞMAYA NEDEN OLMUŞTU

Ergenekon kumpaslarında AKP’nin Adalet Bakanı olan Sadullah Ergin’in DEVA Partisi kontenjanından CHP’den aday olması tepki yaratmıştı.

 

Selahattin Demirtaş TİP ısrarını sürdürdü! “Umarım seçim gecesi pişmanlık oluşmaz”