TİP: Van’da halk kazandı

Yayın tarihi: 3 Nisan 2024 Çarşamba 7:21 pm - Güncelleme: 3 Nisan 2024 Çarşamba 7:26 pm

Haber: Ceren Ural

Türkiye İşçi Partisi, seçimi kazanan DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Zeydan‘a mazbatanın verilmesi kararı hakkında, “Van’da halk kazandı” dedi.

Halkın yüzde 55’inin oyunu alarak seçimi kazanan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi(DEM Parti) Adayı Abdullah Zeydan’ın seçilme hakkının geri alınmasına yönelik büyük bir tepki yükselmişti.

Yüksek Seçim Kurulu’na(YSK) konuya dair yapılan itirazın ardından YSK’nın mazbatanın Abdullah Zeydan’a verilmesi kararı hakkında Türkiye İşçi Partisi’nden(TİP) açıklama geldi.

Destek vermek üzere Genel Başkan Erkan Baş, İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ve Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün’ün Van’a gittiği TİP’ten yapılan açıklamada, “Van’da halk kazandı, birleşik mücadele kazandı!” denildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Van’da halk kazandı, birleşik mücadele kazandı!

Saray’ın darbe girişimiyle gasbedilmek istenen Van Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı, halkın büyük desteğiyle seçimi kazanan DEM Partili Abdullah Zeydan’a iade edildi.

Bu hukuksuz darbenin ve halkın iradesine dönük gasp girişiminin karşısında Van halkının ve dayanışmanın direnci kazandı.

Halk direndi, halk kazandı; birlikte daha fazlasını da kazanacağız!”

ERKAN BAŞ: DAHA DA KAZANACAĞIZ

Erkan Baş da partisinin açıklamasını sosyal medya hesabından alıntılayarak paylaşımda bulundu.

Baş, halkın direnişiyle kazanılan bir zafer olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Bugün olan, bir halkın hakkı için, kenti için, haysiyeti için direnişinin zaferidir. Saray’ın “istediğimi yaparım, halkın sözüne kulağımı tıkarım, sandığa el koyarım, demokrasiyi işletmem” şımarıklığını artık tarihin çöplüğüne göndermek için daha güçlüyüz ve daha fazlasını da yine birlikte kazanacağız.

Van halkının, DEM Partili dostlarımızın ve tüm toplumsal muhalefet güçlerinin direncini selamlıyoruz. Kazandık! Daha da kazanacağız!”

Abdullah Zeydan’ın mazbatası iade edildi

TİP, Van’da mazbatanın yeniden seçimi kazanan Abdullah Zeydan’a verilmesi hakkında “Van’da halk kazandı” açıklaması yaptı.

Kaynak: HABER MERKEZİ