İstanbul, İzmir, Antalya… TİP’ten Türkiye’nin dört bir yanında seçim sonuçlarına itiraz

Yayın tarihi: 16 Mayıs 2023 Salı 4:34 pm - Güncelleme: 16 Mayıs 2023 Salı 5:38 pm

Türkiye İşçi Partisi, İstanbul 1. Bölge, İzmir’in tamamı ve Antalya için seçim sonuçlarına itiraz başvurusu yaptı.

Türkiye gözlerini 28 Mayıs’ta gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı Seçimleri İkinci Tur Oylaması’na çevirmişken 14 Mayıs’ta gerçekleşen Milletvekili Seçimleri sonuçlarına yönelik olarak da peş peşe itiraz haberleri geliyor.

Türkiye İşçi Partisi(TİP), İstanbul 1. Bölge’de, İzmir 2. Bölge’de 500 sandığı referans alarak İzmir’deki sandıkların tamamına ve Antalya’da da sandıkların sonuçlarının tamamına yönelik itiraz başvurusu yaptı.

İRFAN DEĞİRMENCİ VE İZMİR İL ÖRGÜTÜ’NDEN AÇIKLAMALAR

Sosyal medya hesabından açıklama yapan TİP İzmir 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı İrfan Değirmenci, “İzmir’de 500 sandıkta doğrudan sandığa ve buradan referansla İzmir seçiminin geneline itirazda bulunduk. Yanıt bekliyoruz. Sizi bilgilendireceğim ” ifadelerini kullandı.

TİP İzmir İl Örgütü de sosyal medyadan yaptığı açıklamada başvurunu detaylarını paylaşarak, “KAMUOYUNA; İzmir 2. Seçim Bölgesinde, hukuk büromuzun ıslak imzalı tutanakların incelemeleri sonucu çelişkili olan 500’e yakın oy sandığı hakkında , Karşıyaka, Bornova, Bayraklı, Çiğli, Menemen, Foça, Dikili, Bergama, Kınık, Kemalpaşa, Tire, Kınık, Ödemiş, Aliağa olmak üzere toplam 14 ilçede YSK’lara itirazlar yapılmıştır. Oylarımıza sahip çıkıyoruz!” mesajını paylaştı.

TİP’TEN AÇIKLAMA

TİP, Türkiye’nin dört bir yanında YSK’ya sandıklarla ilgili itiraz başvurularında bulunduklarını açıkladı. TİP’in sosyal  medya hesabından yapılan açıklamada, “Türkiye’nin dört bir yanında hukukçularımız tarafından YSK’ya sandıklardaki usulsüzlüklere ilişkin ıslak imzalı tutanaklarla itirazlarda bulunulmaktadır. Sandıkta kazandığımızı sistemde yedirmeyeceğiz, mutlaka Türkiye kazanacak” ifadelerine yer verildi.

TİP, İstanbul 1. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı olan Parti Sözcüsü Sera Kadıgil’i Meclis’e sokmayı başarmıştı. TİP İstanbul 1. Bölge 2. Sıra Adayı ise İGDAŞ İşçisi Anıl Denizci.

TİP, Antalya’da da MYK Üyesi ve turizm emekçisi Yunus Başaran’ı birinci sıradan, milletvekili seçilen Gezi Davası Tutuklusu Avukat Can Atalay’ın seçilmesi için Hatay 1. Sıra Milletvekili Adaylığı’nı devreden Hatay Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay’ı da ikinci sıradan aday göstermişti.

TİP Milletvekili ve Gezi direnişi tutuklusu Can Atalay için tahliye süreci nasıl işleyecek?