HDP – TİP gerginliğinde suları durultacak yeni formül

Yayın tarihi: 5 Nisan 2023 Çarşamba 7:39 am - Güncelleme: 5 Nisan 2023 Çarşamba 7:40 am

Tutuklu eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, TİP’in  milletvekili genel seçimlerine bazı illerde Emek ve Özgürlük İttifakı çatısı altında ayrı listeyle girme kararını eleştirmişti. İki parti arasındaki suları durultacak yeni formül arayışının başladığı söylendi.

Emek ve Özgürlük İttifakı’nda seçim iş birliğinin nasıl şekilleneceğine ilişkin çalışmalar devam ederken, ittifak bileşeni siyasi partilerden Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) seçime en az 41 ilde, kendi amblem ve adaylarıyla girme kararlılığı sürüyor.

DESTEK VERECEĞİ İLLERİN SAYISI ARTABİLİR

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, Yeşil Sol Parti ve TİP arasındaki görüşmeler “ittifak ruhuna zarar vermeyecek” biçimde devam ederken TİP’in aday çıkarmayarak Yeşil Sol Parti’ye destek vereceğini ilan ettiği illerin sayısının artabileceği kaydediliyor.

Gültan Kışanak yazdı HDP’li vekiller beğendi! “Bu ittifak artık bir seçim ittifakı niteliğinde değildir”

TİP Başkanı Erken Baş’ın aday çıkarmayacağını açıkladığı Bursa ve İzmir’in birer bölgesi, Aydın, Kocaeli ve Manisa’ya başka illerin de eklenebileceği, Ankara ve Antalya’nın bu listeye eklenmesinin iki parti yöneticileri arasında müzakere edildiği öğrenildi.

TOPLANTIYA KADAR DEVAM

TİP ve Yeşil Sol Parti arasındaki görüşmelerin Emek ve Özgürlük İttifakı’nın 8 Nisan’da yapacağı toplantıya kadar devam edeceği öğrenildi.

Erkan Baş’tan ‘ittifak’ açıklaması!