TİP: Gerçekleri Recep Tayyip Erdoğan’dan dinleyin

Yayın tarihi: 9 Haziran 2021 Çarşamba 1:32 pm - Güncelleme: 9 Haziran 2021 Çarşamba 1:34 pm

Türkiye İşçi Partisi (TİP), AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisi AKP’nin grup toplantısında yaptığı konuşmaya ilişkin video yayınladı. Videoya “Buyrun, gerçekleri Recep Tayyip Erdoğan’dan dinleyin!” notu düşüldü.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısında muhalefet partisi liderlerini hedefine aldı. Ülke ekonomisinin iyi olduğunu söyleyen Erdoğan, açlıktan canına kıyan yurttaşların olduğunu unuttu.

Erdoğan grup toplantısında yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Şimdi bakıyorsunuz sözde siyasi parti genel başkanı olarak konuşanlara neymiş millet açmış. Biz ne gerekiyorsa bütün imkânlarımızı seferber ederek yapıyoruz. Yapılandırmaysa bütün yapılandırmaları yapıyoruz. Nankörlük biliyorsunuz parayla değil, onlar yine nankörlüğe devam ediyor. Milletimizden gayet güzel teşekkürler alıyoruz, bunlar millet aç diyor. Rizeliyim. Trakya’dan bütün şu andaki oradaki üreticilerin çeltik üreticisinin yaklaşımının ne olduğunu da gayet iyi biliyorum. Bundan bihaber olanlar bundan anlamaz ki”

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözlerine ithafen TİP bir hatırlatma videosu yayınladı. Yayınlanan videoda TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Erdoğan’ın muhalefet yaptığı yıllardaki ekonomi hesabına değiniyor.

Erdoğan, “Kaç para veriyor bu iktidar size? 1170 lira. Bu kardeşinizin bir hesabı var. Bir bardak çay 2 lira, simit 2 lira. Üç tane çocuğu var 5 kişilik bir aile. Çay simit dışında hiçbir şey yemeyeceksiniz. Sadece çay ve simit. 5 kere 4 20 yapar. Ayda 30 gün 1800 lira yapar. Ne veriyor bu iktidar? 1170 lira. Değerli kardeşlerim bu zalim yönetim bu aziz halkımıza bir bardak çay ve simidi bile layık görmüyor. Evin kirasını, elektrik parasını, su parasını kim ödeyecek?” ifadelerini kullanıyor.

Erkan Baş ise Türkiye’nin ekonomik durumunu Erdoğan’ın sözleri üzerinden vererek “Bunu siz yarattınız” dedi. Baş, “Yaşamak ve yaşatmak için direneceğiz ve bozuk düzeni yıkacağız” ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Onurlu insanların başvurduğu istifa denen bir müessese vardır