Tinder ve Hinge’in ana şirketi Google’a dava açtı

Yayın tarihi: 11 Mayıs 2022 Çarşamba 12:00 pm - Güncelleme: 10 Mayıs 2022 Salı 4:03 pm

Pazartesi günü Kaliforniya’daki bir federal mahkemeye sunulan bir şikayette Match Group, teknoloji devinin Play Store yönergeleriyle federal ve eyalet antitröst yasalarını çiğnediğini iddia ediyor

Dava, Google’ın bu yıl içinde uygulamayı planladığı bir politikayla ilgili. 2020 sonbaharında şirket, uygulama içi satın alma konusundaki tutumunu “açıklığa kavuşturdu” ve sonunda tüm Android geliştiricilerinin Play Store faturalandırma sistemi aracılığıyla “dijital mal ve hizmetleri” içeren ödemeleri işlemesini gerektireceğini duyurdu. Google başlangıçta politikayı 30 Eylül 2021’de uygulamaya başlayacağını söyledi, ancak daha sonra son tarihi 1 Haziran 2022’ye uzattı. Tinder sahibi Match, Google’ın şirkete kendi ödeme sistemlerini kullanabileceği konusunda “önceden güvence verdiğini” iddia ediyor.

Tinder

 

Şirket, Google’ın 1 Haziran tarihine kadar yaklaşan politika değişikliğine uymaması durumunda uygulamalarını Play Store’dan kaldırmakla tehdit ettiğini iddia ediyor. Google, flört hizmetlerinde bulunan mevcut ödeme sistemlerini koruyan uygulama güncellemelerini önceden reddetmeye başlamış. Şirket, şikayetinde “On yıl önce Match Group, Google’ın ortağıydı. Artık onun rehinesiyiz, ”diyor. Match CEO’su Shar Dubey, şirketin Engadget ile paylaştığı bir açıklamada, “Bu dava son derece önlemi” dedi. “Bu endişeleri Google ile iyi niyetle çözmeye çalıştık, ancak markalarımızın uygulamalarını 1 Haziran’a kadar Google Play Store’dan kaldırma konusundaki ısrarları ve tehditleri bize yasal işlem yapmaktan başka seçenek bırakmadı.”

Google’ın Engadget ile paylaştığı bir açıklamada, arama devi Tinder sahibi Match’in uygulama içi satın almalarda yüzde 15’lik bir komisyon ödemeye uygun olduğunu söyledi. Şirketin belirttiği bu oran “büyük uygulama platformları” arasında en düşük oran.

Microsoft, sorunlu Windows 11 güncellemesini geri çekti