Tinder koronavirüs mücadelesinde kullanılacak

Yayın tarihi: 25 Mayıs 2021 Salı 9:30 am - Güncelleme: 24 Mayıs 2021 Pazartesi 6:44 pm

Tinder koronavirüs mücadelesinde eşleşme odaklı olacak. Özellikle ABD gibi ülkelerde bunun önemli ölçüde etkili olması bekleniyor. Hadi gelin konu ile ilgili merak edilen bütün detaylara birlikte göz atalım.

Arkadaş edinme uygulamaları içerisinde yer alan Tinder gibi platformlar bugüne kadar çeşitli amaçlar için kullanıldı. Milyonlarca insanın ölmesine neden olan Koronavirüs için bu tür uygulamaların kullanması muhtemelen ilk olacak. Gelen son detaylara göre ABD ve birçok ülke böyle uygulamaları kullanmayı düşünüyor.

Öncelikle sistemden bahsedelim. Normal şartlarda Tinder indiren birisi sağa veya sola kaydırarak eşleşme oluşturuyor. Eğer sağa kaydırırsa o profili beğendiği anlamına geliyor. Sola kaydırması halinde beğenmediği anlamı çıkarılabilir.

Tinder koronavirüs

Büyük flört uygulamalarından bir tanesi olan Tinder ile ABD hükümeti sonunda anlaştı. Aşı olan kişiler daha hızlı bir şekilde eşleşecek. Böylece flört uygulamaları çok daha efektif amaçlar için kullanılacak. Hastane yatışları ve ölümlerin bu yolla azaltılması planlanıyor.

ABD başkanı Joe Biden 4 Temmuz bağımsızlık günü için hedef belirledi. Flört uygulamaları da kullanılarak yüzde 70 oranında aşılama yapılması planlanıyor. Herhangi birisinin aşı olması halinde en az yüzde 15 daha fazla eşleşme bulması için gerekli tüm hazırlıklar tamamlandı.

Bumble, Tinder, Match gibi platformlar başta olmak üzere birçok uygulama şu sıralar aşı olmayı teşvik etmeye çalışıyor. Ancak arkadaşlık uygulamaları içerisinde sadece bunlar aşı için teşvikte bulunmuyor. Tinder, Match, OkCupid, Hinge, Plenty of Fish, BLK ve Chispa gibi birçok uygulamanın böyle bir destekleyici rolü var.

OnePlus Watch Cyberpunk 2077 zamanı!