Tinder’ın erkekler üzerinde büyük risk oluşturduğunu ortaya çıktı

Yayın tarihi: 28 Mart 2022 Pazartesi 9:09 am - Güncelleme: 28 Mart 2022 Pazartesi 9:10 am

Türkiye’de de milyonlarca kişinin kullandığı Tinder tarzı flört uygulamalarının aslında pek de güvenilir olmadığı ortaya çıktı. Yapılan bir araştırmaya göre bu uygulamalar ciddi anlamda tehlike arz ediyor. Öyle ki güzel bir kız sizi böbreğinizden bile edebilir.

Milyonlarca kişi, bir partner bulmak için çevrimiçi arkadaşlık uygulamalarını veya sosyal ağ sitelerini kullanıyor. Ancak bu esnada birçok insan aradığı aşkı bulmak yerine, onları para için kandırmaya çalışan dolandırıcılarla karşılaşabiliyor. Dolandırıcıların flört hizmetlerine olan ilgisi, bu platformlardaki insanların kişisel bir bağlantı aradıklarını bilmelerinden ve bundan faydalanmak istemelerinden kaynaklanıyor.

 

Tinder

Flört uygulamalarında karşılaşılan tüm farklı sorunlar arasında kullanıcılar en çok başka biriymiş gibi davranarak kandırmaca (%51), kötü niyetli bağlantılar veya ekler (%21) ve kimlik hırsızlığıyla (%17) karşılaştı. Türkiye’deki kullanıcılar ise en çok %53 oranıyla başka biriymiş gibi davranan kişilere rastladığını belirtiyor.

Bu tür uygulamalarda saldırıdan kaçınmayı başaranların %50’si sahte görünen şüpheli profile sahip dolandırıcıyı tespit edebildiler. Saldırıya uğrayanlar bu sırada son derece dikkatli davrandılar ve %49’u potansiyel flörtlerine asla para göndermediler ve %47’si ise şüpheli mesajlara dikkat ettiler. Ankete katılanların neredeyse beşte biri (%21), dolandırıcı video görüşmesi düzenlemeyi reddettiğinde bu durumu şüpheli buldu.

Gizlilik eksikliği, flört uygulamaları için de ciddi bir sorun. Ankete katılanların %26’sı kişisel verilerinin çevrimiçi ortamda dolaştırılacağından endişe duyuyor. Ayrıca, kullanıcıların %19’u kişisel bilgilerini daha gizli hale getirmek istedikleri için flört hizmetlerini sildi.

iPhone 14 Pro Max 2TB depolama ile gelecek!