Timur Soykan: 28 Mayıs’ın travması yıllarca sürecek

Yayın tarihi: 26 Temmuz 2023 Çarşamba 3:07 pm - Güncelleme: 26 Temmuz 2023 Çarşamba 3:07 pm

Seçim sonuçlarını değerlendiren gazeteci Timur Soykan “28 Mayıs’ın travması yıllarca sürecek” dedi. Soykan canlı yayında Merdan Yanardağ’ın son kitabını da imzaladı.

Gazeteci Timur Soykan TELE1 ekranlarında yayınlanan Gerçek Haber Gerçek Ekonomi programının konuğu oldu. 28 Mayıs seçim sonrasında ülkenin durumuna ilişkin konuşan Soykan, AKP’nin emekçiye düşman kendi sermaye grubunu da servetine servet katmak üzerine olan ekonomik sisteminin seçimden sonra hızlanarak arttığını söyledi. Seçimin kendine ekonomist diyen tek adam rejiminde ülkenin zenginliklerinin yok olmasına karşı kritik eşik olduğunu söyleyen Soykan. “Bu kritik eşik başarılamadı. 28 Mayıs’ın travması yıllarca sürecek.” dedi.

28 Mayıs’ın sonuçlarını yaşayacağımızı ve de yaşadığımızı belirten Soykan, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın tutukluluğunun bu sonuçlardan biri olduğunu şu sözlerle ifade etti: “Merdan Yanardağ’a yaşatılan da seçimden önce defalarca uyardığı, seçimden önce bunun sonuçlarının ne olacağını defalarca anlattığı bir sonucu yaşıyor. Öyle bir sonuca sürüklenmek zorunda kaldı.”

“TOPLUM YETERİNCE SES ÇIKARMIYOR”

Yanardağ’ın cezaevinde hukuksuzca tutuklu olmasının toplumun sessiz kalarak bir şeylere alıştığına bağlayan Soykan, “Merdan ağabey orada kalmasının nedeni evet bu iktidarın komploları, adalet sistemini yok etmesi, organize kötülük onu hapseden. Ama orada kalmasına neden olan, bu haksızlığın devam etmesine neden olan sessizlik. Toplumun yeterince ses çıkartmaması. İktidarın gerçeği söyleyenlere, hakikati savunan gazetecileri hapsettiğinde bir bedelinin olmadığını görmesi ve buna devam etmesi.” dedi. Soykan sözlerine şöyle devam etti: “Merdan ağabey montajlanmış konuşmasıyla ilgili iddianamesine baktığınızda, tutuklama gerekçelerine saçmalık dersiniz. Montajlanmamış olsa bile şiddet çağrısı içermeyen bir konuşma yaptığınızda bu ifade özgürlüğü kapsamındadır.”

“HUKUKSUZLUĞU AKP’LİLER DAHİ BİLİYOR”

Tek adam rejiminde kibirden zehirlenmiş iktidar yapısının Türkiye’yi her alanda geriye götüren sürecin bedelini gazetecilerin ödediğini söyleyen Soykan, “Türkiye’nin vicdanında bir şeyin oynaması gerektiğini düşünüyorum. Bu hukuksuzluğu adaletsizliği herkes biliyor. AKP’liler dahi biliyor. Ama bu sessizlik maalesef Türkiye’nin vicdanında onarılmayacak yaralar açıyor.” dedi.

Soykan canlı yayında Merdan Yanardağ’ın kitaplarını da imzaladı.