Timur Cihantimur’un babasından mahkemeye ‘2 milyon dolarlık’ teklif

Yayın tarihi: 22 Haziran 2024 Cumartesi 9:02 am - Güncelleme: 22 Haziran 2024 Cumartesi 9:02 am

Oğuz Murat Aci’nin ölümüne sebep olduktan sonra annesiyle birlikte kaçtığı ABD’de tutuklanan 17 yaşındaki Timur Cihantimur ve Eylem Tok’un serbest kalması için mahkemeye baba Bülent Cihantimur’a ait 2 milyon dolarlık gayrimenkul teminat olarak sunulmak istendi.

İstanbul Kemerburgaz’da arızalanan ATV aracının tamiri için yol kenarında duran Oğuz Murat Aci’ye ehliyetsiz kullandığı aracıyla çarparak ölümüne neden olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur, annesi yazar Eylem Tok’la birlikte kaçtığı ABD’de yakalanarak hakim karşısına çıkartılmıştı.

Boston’da yeniden hakim karşısına çıkan 17 yaşındaki Cihantimur’un avukatları Martin G. Weinberg ve Victoria Kelleher, mahkeme hakimi Donald L. Cabell’e dün müvekkillerinin kefaletle serbest bırakılması için yeni bir dilekçe daha sundu.

VOA Türkçe’den Mehmet Sümer’in haberine göre, Cihantimur’un avukatları hakime müvekkillerinin kefaletle serbest kalması için Türkiye’de babasına ait 2 milyon dolar değerindeki bir gayrimenkulü teminat olarak göstermeye hazır olduklarını ifade etti.

Dilekçe’de, Cihantimur’un kefaletle serbest kalması için gösterdikleri babası Bülent Cihantimur’a ait 2 milyon dolar değerinde olduğu belirtilen gayrimenkulün, Türkiye’de olmasının mahkeme için sorun teşkil etmeyeceğini belirtildi. Dilekçede, daha önce yurtdışındaki mal varlıklarını teminat göstererek kefaletle serbest kalan bazı sanıklarla ilgili geçmişte bazı davalarda alınan kararlar emsal gösterildi.

‘TAHLİYE ŞARTLARINA İLİŞKİN ÖNERİLERİNİ GÜÇLENDİRMEK AMAÇLI’

Cihantimur’un avukatları Weinberg ve Kelleher, hakim Cabel’e sundukları bu dilekçenin, son duruşmada belirlenen tahliye şartlarına ilişkin önerilerini güçlendirmek amaçlı olduğunu belirtti. Dilekçede, Cihantimur’un babasının Türkiye’deki mülkünün maddi değerinin sahibine göre 2 milyon doları aştığı kaydedildi.

Cihantimur’un avukatları, daha önce Massachusetts eyaletinde görülen davalarda sanıklar Roger Knox ve Edward Pennings’in, ABD dışındaki mal varlıklarını teminat göstererek kefaletle serbest bırakılıp tutuksuz olarak yargılandıkları belirtildi.

Cihantimur’un avukatları müvekkillerinin kefaletle serbest kalması için sundukları 2 milyon dolarlık teminatla ilgili ayrıntıların daha önce mahkemeye sundukları gizlilik kararı bulunan başvuruda yer aldığı kaydedildi.

Cihantimur’un dava dosyasında 20 Haziran 2024 tarih ve 25 numaralı belgeler için hakimin gizlilik kararı aldığı görülüyor. Gizlilik kararı alınan belgelerde, Cihantimur’un avukatların mahkemeye yaptığı kefalet ve şartlı tahliyesi için ayrıntıların yer aldığı tahmin ediliyor.

Timur Cihantimur için şartlı tahliye talebi! Cezaevinin şartlarını ileri sürerek tahliye istediler

Kaynak: TELE1