Time to walk özelliğini devreye soktu

Yayın tarihi: 27 Ocak 2021 Çarşamba 8:00 am - Güncelleme: 26 Ocak 2021 Salı 5:39 pm

Apple bir basın bülteninde, yeni özelliğin “Fitness+ aboneleri için  ilham verici yeni bir sesli yürüme deneyimi” sunduğunu duyurdu. Buna göre Fitness+ kullanıcıları, yürüyüş yaparken aynı zamanda ünlü konukların yer aldığı podcast benzeri yayınları dinleyebilecekler.

Apple, Yeni Yürüme Zamanı antrenmanlarının Apple Watch’taki kullanıcılara yavaş yavaş sunulacağını söylüyor. Teknoloji devi, 9to5Mac’e bu ayın başlarında Yürüme Zamanı özelliğini bildirmişti. Yeni özelliğin arkasındaki amaç, kullanıcıları daha sık yürümeye teşvik etmek. Özellik, yürürken geçirilen zamandan faydalanmanın bir yolu olarak karşımıza çıkıyor. Apple Watch ve AirPods veya diğer Bluetooth kulaklıklarla her zaman ve her yerde Yürüme Zamanı podcastlerinin tadını çıkarabilirsiniz.

Time to walk

Bir bölümü çalmaya başladığınızda, Apple Watch ayrıca bir yürüyüş antrenmanı kaydetmeye başlayacak. Tekerlekli sandalye kullanan biriyseniz, Yürüme Zamanı “İtme Zamanı” olarak adlandırılacak ve başlayan otomatik antrenman yürüyüşten çok tekerlekli sandalye antrenmanı olarak güncellenecek. Hikayelere, saatinizde görünen, podcastin belirli bölümlerine denk gelen fotoğraflar eşlik edecek. Ve hikaye bittiğinde, kısa bir şarkı listesi kullanıcılara sunulacak.

Bir bölümü dinlemek otomatik olarak bir yürüyüş antrenmanını başlattığından, Yürüme Zamanı hikayeleri yalnızca Apple Watch üzerinden oynanabilir. Saatinizdeki belirli bölümleri Fitness iPhone uygulaması aracılığıyla yönetebilirsiniz, ancak bölümleri doğrudan telefonunuzdan oynatamazsınız. Yürüme Zamanı, Fitness+ aboneleri için Apple Watch’a bugün geliyor.

Renault Clio fiyatları az da olsa zamlandı