Tim Cook, büyük şirketleri satın alabileceklerini söyledi

Yayın tarihi: 5 Mayıs 2022 Perşembe 8:00 am - Güncelleme: 4 Mayıs 2022 Çarşamba 1:57 pm

Apple CEO’su Tim Cook, karşılarına cazip bir fırsat çıktığı takdirde büyük şirketler de satın alabileceklerini söyledi.

Amerikalı teknoloji devi Apple, dünyanın en zengin şirketi olmasının yanı sıra elinin altında yüklü miktarda nakde sahip olmasıyla da pek çok şirketi rahatlıkla satın alabilecek bir konumda bulunuyor. Bu yüzden büyük bir teknoloji ya da eğlence şirketinin satışı söz konusu olduğunda, akla gelen ilk seçeneklerden biri de Apple oluyor. Bunun başlıca örneği ise Netflix. Amerikalı teknoloji devinin Netflix’i satın alma ihtimali sık sık teknoloji dünyasının gündemine taşınıyor. Netflix son günlerde finansal sıkıntılar yaşadığı için bu söylentiler yeniden alevlenmiş durumda. Elbette şirketin şimdilik Netflix’i satın alma gibi bir niyeti olmasa da, Tim Cook’un yaptığı açıklamalar Amerikalı teknoloji devinin başka şirketleri bünyesine katmaya hepten karşı olmadığını gösteriyor.

Tim Cook

 

Geçtiğimiz günlerde yatırımcılar ile buluşan Tim Cook, bir gün büyük bir şirketi satın alıp almayacakları sorusunu cevapladı. Cook, şirketin böyle bir planı olmadığını söylese de bu ihtimali hepten hesap dışı bırakmaktan da kaçındı. Başka bir şirket alabileceklerini fakat önceliklerinin bu olmadığını söyledi. Amerikalı teknoloji devinin öncelikle dikkat çekici yeteneklerin ve fikri mülkiyetlerin peşinde olduğunu belirtti.

Cook, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Her zaman satın alabileceğimiz şirketlere bakıyoruz. Pek çok küçük şirket satın alıyoruz ve yeni fikri mülkiyetleri ve yetenekleri şirketimize dahil etmek için satın almaya devam edeceğiz. Eğer karşımıza fırsat çıkarsa büyük bir şirket alma fikrini de göz ardı etmeyiz. Sizinle listemi paylaşmayacağım ama her zaman bakınıyoruz.”

Tim Cook’un bu açıklamaları, Netflix gibi büyük bir şirketi satın almak için karşılarına cazip bir fırsat çıktığı takdirde, Apple’ın harekete geçebileceğini gösteriyor.

Twitter Elon Musk yüzünden protesto ediliyor