Tim Cook Apple ürünlerini yeniden tasarlıyor

Yayın tarihi: 23 Mayıs 2021 Pazar 9:30 am - Güncelleme: 22 Mayıs 2021 Cumartesi 12:14 am

Apple CEO’su Tim Cook hali hazırda satışta olan tüm ürünlerin tasarım çizgisini değiştirmekte ısrarcı. İşte konuya ilişkin tüm detaylar.

Apple uzun süredir satışa sunduğu hemen hemen tüm modellerinde oval hatlar kullanıyordu. iMac’ten tutun da iPhone modellerine kadar pek çok Apple imzalı üründe oval hatlar görmeye alışmıştık.

Fakat geçtiğimiz yıl satışa sunulan iPhone 12 modelleriyle birlikte oval hatlar yerini köşeli hatlara bıraktı. Apple iPhone modellerinin ardından bu köşeli hatları iPad ve iMac modellerine de uyguladı.

Lakin görünen o ki bu köşeli hatlar iPhone, iPad ve iMac modelleriyle sınırlı kalmayacak. Çünkü Apple CEO’su Tim Cook bu köşeli tasarım çizgisini pek çok Apple modeline uygulamakta ısrarcı.

Tim Cook

Peki sırada ne var? Sızdırılan raporlara göre Apple önümüzdeki süreçte satışa sunacağı MacBook modellerinde de köşeli hatlara yer verecek. Hatta MacBook modellerinin yanı sıra yeni çıkacak olan Apple Watch modelinde de köşeli hatlara yer verileceği iddia ediliyor.

Bu Apple kullanıcıları için iyi olacaktır. Çünkü son dönemde oval tasarım çizgisi Apple fanlarını iyiden iyiye sıkmaya başlamıştı. Üstelik 6 jenerasyondur aynı kalıpla gelen Apple Watch’ın da farklı bir tasarım diline geçecek olması önemli bir hamle.

Her ne kadar bu adım devrimsel nitelikte bir yenilik olmasa da tasarım dilinde farklı bir izlenim ortaya koyacaktır.

Apple Watch için Assive Touch güncellendi