TikTok’un akımı 6 yaşındaki kızı hastanelik etti

Yayın tarihi: 27 Eylül 2021 Pazartesi 10:01 pm - Güncelleme: 27 Eylül 2021 Pazartesi 10:01 pm

Pek çok akım ile gündeme gelen sosyal medya platformu TikTok, 6 yaşındaki kız çocuğunu hastanelik etti. Mıknatıslı toplar ile yapılan akımı deneyeme çalışan küçük kız tam 23 tane yuttu. Mıknatıslar, bağırsağının dolanmasına ve kenetlenmesine neden oldu. Bu mıknatıslar sebebiyle küçük kız ‘stoma( Bağırsak Torbası)’ ile yaşamak zorunda kalabilir.

Günler boyunca bağırsaklarını parçalayan ‘potansiyel olarak ölümcül’ 23 mıknatısı yutan küçük kızın annesi de olay hakkında konuştu. Mıknatısların TikTok videolarında dile takılan piercinglerini taklit etmek için kullanıldığını gösterdiğinin altını çizdi. Milliyet’in The Mirror’dan aktardığına göre aile, çocuğun odasında yuttuklarından da fazla mıknatıslı minik top buldu. Kızın annesi, ‘’Bu mıknatısların gerçekte ne kadar tehlikeli olduğunu pekiştirmek istiyorum” dedi.

BAŞKA TİKTOK AKIMLARI DA HASTANELİK ETMİŞTİ

Çocuk ilk olarak eylül ayının ikinci haftası mide ağrısı yaşadı. Daha sonra iyileşmediği için apandisinde sorun olduğu düşünüldü ancak sonrasında gerçek suçlu bağırsakta bulundu.
Geçen aylarda ise İskoçya’da benzer bir olay yaşandı. Dokuz yaşındaki bir çocuk bir TikTok meydan okuması için mıknatıs yuttuktan sonra neredeyse ölüyordu.
Viral bir TikTok mücadelesinin ardından bunlara katılan küçük çocuklar mıknatıs yuttuklarında hastanelik oldu.

14 yaşından küçüklere TikTok yasağı getirdi