TikTok’tan Instagram’a yeni rakip: Whee geliyor

Yayın tarihi: 27 Haziran 2024 Perşembe 11:55 am - Güncelleme: 27 Haziran 2024 Perşembe 11:56 am

Tiktok’un sahibi ByteDance, Instagram’a çok benzer yeni bir fotoğraf paylaşım uygulamasını piyasaya sürdürdü.

TikTok, Instagram’a rakip olacak yeni ürünü Whee adlı fotoğraf paylaşım uygulamasını tanıttı.

Gazete Oksijen’de yer alan habere göre, uygulama, Google Play ve App Store’da kullanıma sunuldu. TikTok’un aksine, Whee’deki paylaşımlar, yalnızca arkadaşlar tarafından görüntülenebiliyor ve yalnızca arkadaşlar tarafından etkileşimde bulunulabiliyor.

Görsele dayalı olan platformda, paylaşımlara açıklama yazma özelliği bulunmuyor. Bunun yanında, gönderilerin yorumları üzerinden veya mesajlaşarak etkileşime geçilebiliyor. Aynı Instagram’da olduğu gibi yygulamanın kendi arayüzünden fotoğraf çekerek veya film rulosundan seçerek paylaşım oluşturulabiliyor.

Daha önce, TikTok Notes adlı fotoğraf ve metin paylaşma uygulaması çıkaran ByteDance’in yeni bir fotoğraf paylaşma uygulaması çıkarması kullanıcıların dikkatini çekti. Bu iki uygulamayı ayıran nokta ise Notes genel bir kitleye seyahat ipuçları, yemek tarifleri gibi içerikler üretmek üzerineyken Whee, yakın arkadaşlarınızla günlük hayatınızdan anlar paylaşmak için tasarlandı.

INSTAGRAM’I GEÇEBİLİR Mİ?

Whee’nin logosu ve arayüzü, Instagram’a oldukça benziyor ve bu durum, Reels özelliğini getirip Tiktok için bir tehdit haline gelen Instagram’a ciddi bir rakip olup olmayacağı konusunda tartışmalara yol açıyor. TikTok gibi e-ticaret ve influencer odaklı platformların aksine, Whee’nin samimi ve spontane ortamıyla öne çıkması, kullanıcıların ilgisini çekiyor. Türkiye’de App Store ve Google Play’den indirilebilen platform Türkçe dahil olmak üzere 47 dil desteği sunuyor. Ancak uygulamaya yalnızca TikTok hesabıyla giriş yapılabiliyor.

Instagram’dan devrim niteliğinde özellik! Yakın arkadaşlara özel canlı yayın

TikTok fenomeni otobüs şoförü kaza yaptı

Kaynak: HABER MERKEZİ