TikTok’ta yeni akım

Yayın tarihi: 1 Şubat 2022 Salı 9:01 pm - Güncelleme: 1 Şubat 2022 Salı 9:01 pm

Singapurlu TikTok kullanıcıları Çin Yeni Yılı döneminde yeni bir akım ortaya attı.

Sosyal medya platformu TikTok’ta yeni bir akım ortaya çıktı. 21 yaşındaki Wayne Chia, tatil sezonu öncesinde Singapur’da viral hale gelen bir şakanın parçası olarak TikTok’ta kendini “Çin Yeni Yılı Sevgilisi” şeklinde tanıttı.

Chia, şu ana kadar 230.000’den fazla izlenen videosunda, “sizi rahatsız edenlerle” uğraşmak ve akrabalarınızla mahjong oynamak da dahil olmak üzere, erkek arkadaşınız olarak yapacağı her şeyi listeliyor. Serbest fotoğrafçı olan Chia, Insider’a bunu şaka olarak yaptığını söylese de yüzlerce talibi olduğunu söyledi.

ŞAKA YAPTIĞINI SÖYLEMEK ZORUNDA KALDI

Chia, “Videoyu yayınladıktan sonra, müsait olup olmadığımı öğrenmek isteyen insanlardan gelen yoğun mesajlarla uyandım. Bazıları bu yıl şehirde olmayacaklarını söyledi ve bir sonraki Çin Yeni Yılı için randevu alıp alamayacaklarını sordu.” dedi.

Bekâr olan Chia, talipleri “kendini satmak” istemediği için kabul etmediğini, ancak videosunun insanları güldürmesini umduğunu söyledi. Singapur Ulusal Üniversitesi’nde sosyoloji uzmanı olan Mu Zheng’e göre, baskı, gençler arasındaki “modern bireycilik” ile yaşlı nesiller arasındaki “geleneksel ailecilik” arasındaki beklentilerin çatışmasından kaynaklanıyor.

Zheng, “Birçok genç geniş ailelerinden uzaktayken hayatlarını yaşamakta özgür olsa da, aile toplantılarında akrabalarının ilişki durumlarıyla ilgili sorularından kaçamıyorlar. Evrensel evliliğin yerleşik normu nedeniyle, daha ileri yaşlarda bekâr kalmak, rahatsız edici, utanç verici ve tatsız olabilen aile toplantıları sırasında bu gençleri hedef tahtası haline getirebiliyor.” dedi.

Pakistanlı Pakistanlıyı dolandırıp TikTok’ta paylaştı