TikTok’ta skandal görüntüler! Bakanlıktan açıklama

Yayın tarihi: 6 Şubat 2021 Cumartesi 12:46 pm - Güncelleme: 6 Şubat 2021 Cumartesi 4:13 pm

Bir kadının küçük kızına şiddet uyguladığı görüntüler sosyal medyada tepkilere neden oldu. İsminin Nurcan Serçe olduğu belirlenen kadının, geçen yıl aynı suçtan gözaltına alınıp serbest bırakıldığı öğrenildi. Ancak görüntülerin “yeni delil” niteliği taşıdığı ve şiddete uğrayan çocuğun da farklı olduğu tespit edilince kadın yeniden gözaltına alındı. Kasten öldürmeye teşebbüsle suçlanan zanlının adliyedeki işlemleri sürüyor.

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde, çocuklarını darbettiği iddiasıyla 14 Nisan 2020’de gözaltına alındıktan sonra adli makamlarca serbest bırakılan ve şiddet görüntülerinin sosyal medyada tepkilere neden olması üzerine yeniden gözaltına alınan anne, adliyeye sevk edildi.

Körfez Cumhuriyet Başsavcılığınca şüpheli Nurcan Serçe’ye ilişkin 14 Nisan 2020’de, şüphelinin K.B. ve K.C.B. isimli çocuklarına karşı gerçekleştirdiği dosya kapsamındaki delillerden anlaşılan şiddet olayına ilişkin başlatılan soruşturma yürütülüyor.

Mağdur çocukların şüphelinin önceki eşinden olan çocukları olduğu, N.S’nin olay tarihinde olay dışı H.B. isimli kişiyle birlikte yaşadığı belirlendi. H.B. isimli şahsın telefonu üzerinde yapılan incelemede, şüpheli N.S’nin mağdur çocuklar K.B. ve K.C.B’i çıplak elle darbederek basit tıbbi müdahaleyle giderilebilir düzeyde yaralanmalarına neden olduğu anlaşıldı.

EKİMDE KAMU DAVASI AÇILDI

Olaya ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma numaralı dosyası kapsamında soruşturma başlatıldığı ve 21 Ekim 2020 tarihli iddianame düzenlenerek olunarak kamu davası açıldığı öğrenildi.

Körfez 1. Asliye Ceza Mahkemesinin 2020/871 esas sayılı dosyasının halen derdest olduğu, şüpheli N.S’nin 6 çocuğunun darp raporlarının alındığı, ifade verebilecek durumda olanların beyanları alınarak yurda teslimlerinin sağlandığı belirlendi.

“YENİ DELİL NİTELİĞİNDE”

Güncel olarak sosyal medyaya yansıyan görüntülerin soruşturma kapsamında elde edilen delillerden olmadığı ve yeni delil niteliği taşıdığı, ayrıca olaya muhatap olan mağdur çocuk D.B’nin dosya kapsamında şiddete maruz kalan çocuklardan olmadığı, şüphelinin daha önceki K.B. ile evliliğinden olduğu tespit edildi.

‘KASTEN ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS’

Halihazırda tüm çocukların halen devlet yurdunda koruma altında oldukları, somut olayda elde edilen görüntüler ihbar niteliğinde kabul edilerek şüpheli N.S. hakkında “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Bunun üzerine gözaltına alınan şüpheli, daha sonra Körfez Adliyesi’ne sevk edildi. Şüpheli, güvenlik gerekçesiyle binanın arka girişinden adliyeye alındı.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan da bir açıklama yapıldı. Olayın 2020 Temmuz ayında Kocaeli’de gerçekleştiği belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Görüntülerdeki çocuğumuz ve kardeşleri, 21.07.2020 tarihinde haklarında alınan bakım tedbiri kararı ile ivedi olarak Bakanlığımız tarafından koruma ve bakım altına alınmışlardır. Çoçuklarımız halen kuruluş bakımında ve devlet korumasındadır. Çocukların annesi N.S. hakkında ise adli süreç devam etmektedir. Hukuki süreç, avukatlarımız kanalıyla da takip edilmektedir. Her çocuğumuz biricik ve kıymetlidir. Çocuklarımızın fiziksel ve psikolojik gelişimini olumsuz yönde etkileyecek her türlü şiddetin her zaman karşısında durmaya, çocuklarımızı himaye etmeye devam edeceğiz.”