TikTok yeni güncelleme için kolları sıvadı

Yayın tarihi: 16 Temmuz 2022 Cumartesi 9:00 am - Güncelleme: 15 Temmuz 2022 Cuma 6:36 pm

TikTok, art arda gelen şikayetlerden sonra küçük yaştaki kullanıcıları için önemli bir güvenlik duvarı örüyor.

Geçtiğimiz günlerde internete yansıyan bir haberde, küçük bir kız çocuğunun TikTok’da yayılan challenge videosu yüzünden hayatını kaybettiği aktarılmıştı. Daha doğrusu, bu iddia hayatını kaybeden küçük kızın annesine aitti ve acılı anne ünlü sosyal medya platformunu dava etmişti. Bu haberin ortaya çıkmasından kısa bir süre sonra ise, benzer durumda olan en az 6 ailenin daha olduğunu ve onların da TikTok’u mahkemeye verdiklerini öğrenmiştik.

 

İşte bu son gelişmelerin etkisi var mıdır yoksa tamamen tesadüf müdür bilinmez, TikTok yakın zamanda servis edilecek yeni bir güncellemeyle birlikte, bu platformun 18 yaşından küçük kullanıcılar için daha güvenli bir hale geleceğini duyurdu.

 

TikTOk

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, bundan sonra videolarda tıpkı sinema ve televizyon yapımlarında olduğu gibi bir tür yaş sınırlaması sistemi getirilecek. Buna göre, yetişkinlere yönelik olduğu anlaşılan videolar 18 yaşından küçük kullanıcılara hiç gösterilmeyecekken, içeriği hakkında emin olunamayan videolardan önce ise uyarılar yerleştirilecek.

 

Öte yandan teoride son derece güzel bir güvenlik önlemi olarak görülen bu yeni tedbirlerin, gerçekte nasıl uygulanacağı ise büyük merak konusu oldu. TikTok henüz bu açıklamalarının altını doldurmadığı için, söz konusu derecelendirme sisteminin nasıl çalışacağı hakkında da henüz bir bilgi sahibi değiliz.

Honda kullanıcıları büyük tehdit altında