TikTok VR alanında ciddi yatırımlar yapıyor

Yayın tarihi: 15 Haziran 2022 Çarşamba 10:00 am - Güncelleme: 14 Haziran 2022 Salı 1:01 pm

MetaVerse fikrinin hayata geçirilmesi için önemli adımlar atılmaya başlanmasıyla birlikte VR ve AR gözlüklerine olan ilgi bir anda ciddi ölçüde arttı. Çünkü bu sanal evrenin tam anlamıyla istenen hale gelmesi için VR ve AR teknolojilerinin daha gelişmiş hale gelmesi gerekiyor.

Bu cihazları istenen noktaya getirerek bu pazara öncülük etmeyi başaran şirketi ise büyük bir başarı bekliyor. Çünkü MetaVerse fikri gerçekten hayal edildiği gibi hayata geçirilirse, VR ve AR başlıkları bir anda akıllı telefonların yerini alarak teknoloji dünyasının itici gücü haline gelebilir. Meta ve Apple gibi şirketler de bu durumun farkında olduğu için bu alana dev yatırımlar yapıyor.

vr

Ancak VR alanına yatırım yapan şirketler Meta ve Apple gibi teknoloji devlerinden ibaret değil. Popüler video paylaşma platformu TikTok‘un sahibi olan ByteDance de bu alana girmeye hazırlanıyor.

 

Protocol tarafından paylaşılan habere göre ByteDance, VR alanına yönelik içerikler üretmek için büyük yatırım yapmaya hazırlanıyor. ByteDance şimdiden bu alanda çalışacak ekibi toplamak için işe alımlara başlamış durumda. ByteDance’in geçtiğimiz yıl satın aldığı Çinli VR gözlüğü geliştiricisi Pico, son günlerde VR alanıyla ilişkili 40 yeni iş ilanı açtı. Bu iş ilanlarının büyük kısmı Pico’nun Amerika’daki kolu için. Şirket hem yazılım hem de donanım tarafından işe alım yapıyor.

TikTok’un yakaladığı başarı sayesinde finansal olarak oldukça güçlü bir durumda olan ByteDance, elindeki imkanları kullanarak Pico’yu Meta, HTC, Valve ve PlayStation gibi VR alanındaki rakipleriyle yarışabilecek bir noktaya taşıyabilir.

Öte yandan bu cihazların yaygın olarak kullanılmaya başlamasının ardından TikTok da VR içerikleri izlemek için başlıca platformlardan biri haline gelebilir.

Meta, 2024’te çıkaracağı AR gözlüğünü rafa kaldırdı