TikTok veri hırsızlığı iddiası ile gündemde

Yayın tarihi: 30 Haziran 2020 Salı 8:00 am - Güncelleme: 29 Haziran 2020 Pazartesi 5:28 pm

Apple tarafından geliştirilen iOS 14 platformu TikTok veri hırsızlığı gibi bir iddianın ortaya atılmasına neden oldu. Özellikle de sosyal medya şirketlerinin çok fazla tartışıldığı şu son günlerde, bu konu birçok kişinin canını sıkacak gibi görünüyor.

TikTok veri hırsızlığı iddiası ile gündemde. Hatta TikTok platformunun üst yöneticilerinde istifalar bile yaşanabilir. Hepsinden önce dilerseniz gelin bu veri açığına bir göz atalım.

Yediden yetmişe herkesin müzikli içerikler paylaştığı bu platform, Facebook’un en yakın rakipleri arasında yer alıyor. Şirketin dünyanın en hızlı büyüyen sosyal medya platformu olması beraberinde çok büyük tartışmaları da getiriyor. Her şirket, ilk büyüdüğünde genellikle kullanıcıların verilerini saklamaya çalışır.

TikTok veri hırsızlığı

Apple tarafından geliştirilen iOS 14 platformu ile birlikte, TikTok şirketinin veri saklama işlemi yaptığı ortaya çıktı. Herhangi bir aramada veya kes, kopyala işlemlerinde panoya yapıştırdığınız kelimeler TikTok tarafından kayıt altına alınıyor. Şirketin özellikle de analiz yaparken bu tür bilgilere çok fazla ihtiyaç duyduğu biliniyor. Kullanıcıların panoya yapıştırdığı kelimelere göre çeşitli düzenlemeler yapılıyor. Bu düzenlemeler ile birlikte daha çok kişinin platformu ziyaret etmesi için stratejiler geliştiriliyor.

TikTok şimdilik şirketlerden reklam almadığı için böyle bir şeyi özel şirketlerin menfaatine yapmadığını söyleyebiliriz. Ancak bu onların masum olduğunu göstermez. Elbette sadece bu platform değil aynı zamanda; Google ve AliExpress gibi firmalar da yine benzer sorunlar yaşamıştı. TikTok tarafından yapılan açıklamaya bakıldığında, şirketin bunu kesinlikle reddettiği görülüyor. Sizce bu platform gerçekten de verileri kayıt altına alıyor mu?

Honor 30 Lite için tarih verildi! İşte özellikleri!