TikTok tehlikeli challenge ların yayılmasıyla mücadele edecek

Yayın tarihi: 19 Kasım 2021 Cuma 9:00 am - Güncelleme: 18 Kasım 2021 Perşembe 6:18 pm

TikTok platformunda aldatmacaların ve tehlikeli “challenge”ların yayılmasıyla mücadele etmek için daha fazlasını yapma sözü verdi.

Birçok TikTokchallenge” videoları zararsız ve eğlenceli. Ancak bazıları gençlerin ölmesine dahi sebebiyet verebiliyor. İtalya’da ufak bir kız çocuğunun  boğulma challenge videosu çekerken ölmesi gözleri platforma geçirmişti. Pakistan’da bir gencin tren raylarında video çekerken ölmesi son damla olmuştu. Ancak yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen TikTok popülerliğinden bir şey kaybetmiyor. Ancak, tehlikeli zorluklar hakkında başkalarını uyarmak isteyen iyi niyetli ebeveynler ve diğer yetişkinler duruma el attı diyebiliriz.

challenge

 

Şirket, ABD ve Birleşik Krallık dahil olmak üzere birçok ülkede 10.000’den fazla genç, ebeveyn ve öğretmenle bir anket yaptırdı. Gençlerin yüzde 31’inin bir tür çevrimiçi “challenge” uygulamasına katıldığı ortaya çıktı.

Gençlere, platformda, son zamanlarda çevrimiçi olarak gördükleri zorlukların düzeyi soruldu. Yaklaşık yüzde 48’i zorluğun güvenli olduğunu, yüzde 32’si biraz riskli olduğunu ve yüzde 14’ü de kesinlikle riski bulduğunu bildirdi. Ankete katılanlar, zorlukların yüzde üçünün “çok tehlikeli” olduğunu söyledi. Platform şimdi bu tür tehlikeli uygulamalara karşı savaş açmış durumda. Şirket güvenlik ekibini geliştirdiklerini ve tehlikeli içeriklerle ilgilendiklerini duyurdu. Daha fazla gencin zarar görmesini engellemek adına şirket öncelikle popüler hashtagleri üzerinde çalışacak. Ebeveynvler ise platformun daha fazla gence zarar vermsini önlemeye çalışıyor.

Telefonsuz WhatsApp devri başlıyor!